Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Unu la mână: bă Mihăiţă, băbăete, maturizează-te odată!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Băbăeţ’, noi atâta tupeu şi nesimţire câtă am văzut că are premarele Mihăiţă rar ne-a fost dat să vedem în ultimii aproape 30 de ani, de când mâncăm o pâine ca vai de ea din presă, pe lângă politichia de Bahlui şi de Dâmboviţa.

Deci, haideţi mai întâi să vă povestim faptele! Un coleg de breaslă face o anchetă frumoasă şi descoperă că Mihăiţă deţine pe o firmă a fratelui muncitor o vilă undeva la munte, ce face numai aşa la prima strigare vreo 200.000 de iepuroi.

O chestiune mişto, ce să mai discutăm. O preluăm şi noi, apoi mai punem ceva peste şi arătăm că şi vila în care stă acum, şi vila pusă pe copii, au  o mare problemă, nu vi se pare?

Totul ca să poată el să defileze în campanie spunând la tot boborul pesedist care l-a votat atunci că el e sărac şi cinstit, deţinând doar un amărât de apartament confort trei scăzut. Boon: ce face Mihăiţă al nostru la o aşa lovitură?

Face conferinţă de presă în care vorbeşte despre faptul că ziaristul în cauză se răzbună pe el de fapt, pentru că acuma ceva ani l-a prins cu chiria neplătită la un apartament DAFIS în care stătea, şi de aici toat’ dandanaua.

Băbăeţ’, spuneţi şi voi: Mihăiţă ăsta e întreg la cap, om maturizat in­telectual, sau e tehui tot timpul de la nopţile pierdute? Păi cum poţi să spui tu, băi ţâcă, atunci când eşti acuzat de golănii pe faţă ce miros a şpagă de la o poştă, că de fapt împricinatul n-are şapcă?

Nu ţi-e oleacă ruşine că ne iei de proşti şi pe noi, şi laolaltă cu noi un oraş întreg de oameni care au şi creier? Ce treabă avem noi cu problema unui anume cetăţean, fie el şi ziarist? Noi vrem să ştim care-i treaba cu firma aia a lu’ fra’tu de care ăla sireacu’ habar n-are, deşi are vilă pe ea.

Şi nu faptul că cineva are un proces de evacuare, de care, zău, chiar nu ne interesează şi nu vedem motiv pentru care ne-ar interesa. Aşa că, din nou: băi ţâcă, ia pune mâna repejor şi maturi­zează-te, că schimbăm foaia cu tine cât ai zice peşte. Că analfabeţi funcţional am mai văzut. Cât ăi fi tu de şef de promoţie!

Doi la mână: iaca şi nişte socoteli

Alea de mai sus, aşa, numai din punct de vedere moral vorbind.

Dar, doi la mână: spuneţi şi voi câtă glagorie politică poţi să ai la bilă ca tu, când eşti acuzat de tunuri de milioane şi de faptul că lucrezi cu toţi mafioţii imobiliari care ţi-au dănţuit la cumătrie, şi când ştie un târg întreg că eşti amic la toartă cu buhaiul şantajist Ghihocel, negul infect de pe faţa afacerilor urât mirositoare din târg, iar tu să spui că cel care te atacă şi spune public toate astea o face pentru că l-ai dat în judecată pentru o chirie restantă de câteva sute de lei.

Ziceţi şi voi: nu ne-a luat ăsta de proşti chiar pe toţi? Ei bine, hai că-i arătăm noi la începutul săptămânii viitoare că treaba nu stă deloc aşa. Staţi deci pe-aproa­pe, ca să vedeţi cum îl trimitem noi departe!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri