VIDEO: Accident mortal: Fetiţele izbite în plin de şoferul începător vitezoman cu permis de câteva luni mergeau după îngheţată. Ce spun rudele?

sâmbătă, 27 mai 2023, 01:50
3 MIN
 VIDEO: Accident mortal: Fetiţele izbite în plin de şoferul începător vitezoman cu permis de câteva luni mergeau după îngheţată. Ce spun rudele?

O fetiţă de 11 ani a murit iar prietena ei se află în stare gravă la spital după un tragic accident rutier produs ieri în localitatea Domniţa, comuna Ţibana. Fetiţele, Elena şi Alexandra, colege de clasă, mergeau să îşi cumpere îngheţată, şi se aflau pe marginea şoselei. Deodată, cele două au fost luate în plin de o maşină Audi care circula cu viteză foarte mare. Autoturismul, condus de Catalin Dumbrava, a lovit fetele, a pus la pământ un stâlp electric, a dărâmat o poartă şi s-a oprit în curtea părinţilor Alexandrei, fata care se află în stare gravă la spital. Cele două prietene abia ieşiseră pe poartă.

“Am văzut că şoferul, băiatul a pierdut controlul volanului, a intrat în stâlp cu partea dreaptă a maşinii, a ricoşat şi s-a izbit în ele, le-a aruncat aici, apoi a intrat maşina în ogradă. Şoferul este din sat, de aici. Era cunoscut că merge cu mare viteză. Dar, ca acuma… Au plecat părinţii să vadă cum se simte fata, care este starea ei, la spital. A fost preluată cu elicopterul”, ne-a povestit la faţa locului unchiul Alexandrei, fata care se afla aseară internată la spital în stare gravă

Elena, în schimb, prietena Alexandrei, a fost resuscitată la faţa locului, dar pare că nu a avut nici o şansă. “I-a dat pulsul, a fost dusă la spital, dar acolo i-a declarat decesul”, ne-a povestit unchiul uneia din fete. În Audi, la volan se afla un tânăr de 19 ani, care avea permis de doar câteva luni de zile. El se afla în maşină cu iubita sa, dar şi cu un minor. În total, trei copii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul “Sfânta Maria” din Iaşi: două fetiţe în vârstă de 11 ani, Elena şi Alexandra, şi una de 14 ani, din maşina Audi.

Catalin Dumbrava, soferul care a produs accidentul

Alexandra, fata care mergea după îngheţată şi care a supravieţuit, era aseară la închiderea ediţiei în stare generală foarte gravă. Elena, prietena ei, s-a stins însă la spital. ”Stop cardio-respirator resuscitat la faţa locului, cu terapie de susţinere pe durata transportului. A fost preluată la unitatea de primire urgenţe de echipa multidisciplinară. S-a continuat terapia de suport vital avansat, exploatare imagistică, şi internată în clinica de anestezie şi terapie intensivă, însă la scurt timp de la internare a intrat în stop cardio-respirator şi toate manevrele de resuscitare au fost fără rezultat”, a declarat medicul Tamara Roşu, de la Spitalul Sfânta Maria.

“A doua fetiţă (Alexandra, n.r.) este internată în clinica de ATI cu politraumatisme şi în stare destul de gravă. De asemenea, fata în vârstă de 14 ani care era pasager pe scaunul din dreapta al maşinii, este internată în clinica de ortopedie cu fractură la nivelul unei mâiini, dar starea ei generală este bună”, mai spun spun medicii de la Spitalul Sfânta Maria.

Vecinii s-au speriat pentru că bubuitura s-a auzit şi de la un kilometru distanţă. “A fost tragedie mare aici… Da, sigur că da… A rupt stâlpul în două bucăţi, vă daţi seama? A venit din deal cu viteză. Am auzit de acasă, cam un kilometru, bubuitura, aşa de tare ce s-a auzit. Zic că «ăsta este un accident, de s-a auzit aşa de tare». Şi apoi numai ce văd, a venit elicopterul”, ne-a spus un vecin.

Poliţiştii efectuează în continuare cercetări în acest caz. “Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în vederea stabilirii întregii situaţii de fapt. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, la faţa locului, rezultatul fiind negativ”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi. În zona respectivă sunt frecvent accidente rutiere, dar puţine sunt cu victime omeneşti. Din nefericire, nu a fost cazul şi acum. 

Comentarii