(VIDEO-EXCLUSIV) Interviu ZDI cu Cristian Dide: ”Oamenii ăștia se cred stăpâni”

sâmbătă, 25 decembrie 2021, 08:56
2 MIN
 (VIDEO-EXCLUSIV) Interviu ZDI cu Cristian Dide: ”Oamenii ăștia se cred stăpâni”

Cristian Dide, unul dintre activiștii #rezist, cunoscut pentru acțiunile sale de protest mai puțin convenționale în apărarea independenței justiției, a stat peste 30 de zile în arest, după ce a fost săltat la 3 noaptea din tren, cu mascați și tot circul aferent, de către procurorii DIICOT. Motivul aparent: a trimis pe adresa DIICOT Iași două pachete conținând produse pe bază de cannabis, cu un mesaj de autodenunț.  

Intenția sa a fost de a provoca începerea unei anchete pe numele său și de a iniția astfel o dezbatere publică pe tema legislației din România privind consumul de canabis. Joi a fost eliberat din arest, chiar de ziua lui.

În interviul acordat vineri Ziarului de Iași, Cristian Dide ne spune toată povestea: despre cum a ajuns să fie arestat, despre acțiunile pe care le consideră abuzive ale procurorilor DIICOT și deciziile judecătorești care au dus la prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv, despre eliberarea sa și ce intenționează să facă mai departe.

În finalul interviului, Cristian Dide precizează că nu a consumat niciodată cannabis și niciun alt fel de drog, că nu încurajează consumul, ci vrea doar să determine statul român să se pună la punct cu legislația în domeniu, care așa cum e aplicată acum duce la o mulțime de abuzuri și să o armonizeze cu cea care există la nivelul UE.

De unde a plecat totul. Proiectul legalizăm.ro și demersuri pentru a lansa o dezbatere publică privind legislația referitoare la consumul de canabis.

Acțiunea care a dus la arestare.Tânărul din Iași ridicat cu cătușe și mascați din magazinul legal. Protestul lui Dide la adresa DIICOT ”care se ocupă de gainării”.

Arestarea din tren. ”Oamenii ăștia se cred stăpâni.” Despre abuzurile DIICOT.

Eliberarea din arest. ”Sunt și mai motivat să continui lupta.” Ce-și reproșează Cristian Dide, la ce se așteaptă și ce vrea să facă în continuare.

(Interviu realizat de Pavel Lucescu)

Comentarii