(VIDEO) Momente tensionate la şedinţa CL Iaşi. Consilier, bruscat de viceprimar

vineri, 28 februarie 2020, 14:25
2 MIN
 (VIDEO) Momente tensionate la şedinţa CL Iaşi. Consilier, bruscat de viceprimar

Moment tensionat la Consiliul Local, intr-o pauza de consultari.

Intre viceprimarul Radu Botez si consilierul PNL Razvan Timofciuc a avut loc un schimb dur de replici care a fost pe punctul sa degenereze.

Schimbul de replici a venit in contextul in care plenul CL dezbate mai multe proiecte de hotarare initiate de Timofciuc, dar care au fost introduse pe ordinea de zi dupa o decizie a instantei.

Inainte de pauza de consultari, Botez a catalogat drept "o prostie" un proiect al lui Timofciuc pentru analizarea posibilitatii de a realiza sensuri giratorii in mai multe zone din oras.

Botez a parasit sala pentru a reveni cateva minute mai tarziu, timp in care Timofciuc i-a adus acestuia mai multe critici. Ulterior, in pauza de consultari, Timofciuc si Botez au continuat unele discutii in contradictoriu, iar viceprimarul l-a bruscat pe consilier, dupa cum se poate observa si in imaginile surprinse de reporterul "Ziarului de Iasi".

La reluarea lucrarilor, Radu Botez a amintit episodul din pauza de consultari spunand ca nu a "rezistat la insulte". "Ar trebui sa avem un Consiliu de oameni responsabili, care sa produca pentru oras.(…) Este foarte greu sa avem rabdare la asa-zisele proiecte de hotarare (ale lui Timofciuc, n.r.) care nu respecta elemente tehnice si juridice", a comentat Radu Botez. Ulterior, a intervenit si Timofciuc care i-a transmis viceprimarului ca trebuie sa mearga la "un control psihiatric". Proiectele de hotarare ale consilierului sunt respinse pe banda rulanta de plen. Lui Timofciuc i se reproseaza ca nu a documentat acele proiecte din punct de vedere legislativ.

UPDATE: Spre finalul dezbaterilor pe proiectele de hotarare, presedintele de sedinta Mihai Gavril (PSD) a cerut sanctionarea lui Timofciuc, dupa ce consilierul PNL a postat pe Facebook o referire la episodul din pauza de consultari.

Florin Boca (PSD) a declarat in plen ca va convoca Comisia Juridica care va analiza sanctionarea lui Timofciuc.

Comentarii