(VIDEO) Un şmecher cu Ferrari roșu s-a hârjonit cu polițiștii o noapte întreagă pe străzile din Iași

luni, 23 aprilie 2018, 01:59
3 MIN

Teribilistul fiu al directoarei acuzate că a fost complicea arabilor ce au devalizat Terom s-a hârjonit o noapte întreagă cu un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Un şmecher cu Ferrari din Iaşi nu scapă nicio ocazie de a se lua la „trântă“ cu Poliţia Rutieră, de fiecare dată când este oprit în trafic şi îi roagă pe poliţişti să îl amendeze. E vorba de Lucian Zlate, fiul Vioricăi Zlate, fostul director al combinatului Terom SA, vândut bucată cu bucată. Sâmbătă seara, Lucian Zlate se afla la volanul Ferrari-ului său roşu, cu numărul IS.80.ZLV, şi circula către Copou. Observând că în spate se află o maşină de poliţie, Zlate a început să tragă de volan stânga-dreapta, trecând de pe o bandă pe alta fără să semnalizeze.

Echipajul de poliţie se afla într-o acţiune pe alcool realizată cu voluntarii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet“. Poliţiştii au activat semnalele acustice şi luminoase, iar după o mică demonstraţie de viteză, Zlate a oprit în apropierea Universităţii. Era vizibil iritat şi pus pe scandal, mai ales când l-a recunoscut pe unul dintre poliţişti, care îi făcuse dosar penal surorii cu câţiva ani în urmă.

Zlate a început un joc pentru a le testa nervii poliţiştilor: a refuzat din start să le ofere documentele, rugându-i pe agenţi să-l amendeze pentru lipsa actelor. De asemenea, a refuzat să sufle în etilotest şi i-a rugat pe poliţişti să îl ducă la spital pentru probe, bazându-se pe faptul că oamenii legii nu vor vrea să piardă ore bune degeaba acolo, ei fiind în acţiune.

Poliţiştii le-au spus ulterior jurnaliştilor „Ziarului de Iaşi“ că Zlate a mai fost controlat când a fost tras pe dreapta, are toate actele în regulă şi nu conduce băut. De asemenea, pentru el o amendă de 200 de lei, pentru nesemnalizare, e nimica toată.

Nu a durat mult ca între cei doi poliţişti şi Zlate să se aprindă spiritele. Şoferul le-a reproşat agenţilor că au obiceiul să oprească în trafic numai maşini luxoase, însă aceştia i-au replicat că „au văzut maşini şi mai scumpe“. Zlate a izbucnit. „Cine adică: ăla care şi-a luat Rolls-ul? A dat pe el 100.000 de euro, eu am dat mai mult“, a replicat el, nervos. Cel mai probabil, Zlate face referire la maşina recent achiziţionată de către investitorul imobiliar Cătălin Tudosă, zis „Tolea“. Acesta şi-a achiziţionat un Rolls Royce roşu, pe care ar fi dat 230.000 euro.

Până la urmă, poliţiştii l-au iertat pe Zlate de amenda de 200 de lei pentru nesemnalizare, însă i-au bătut obrazul: „Dacă tot circulaţi cu o maşină Ferrari, ar trebui să aveţi şi un comportament mai frumos“.

Însă Zlate nu s-a oprit aici. După jumătate de oră, echipajul de poliţie s-a stabilit în zona Parcului Expoziţiei şi au început să testeze şoferii cu aparatul Drager. La un moment dat, Zlate şi-a făcut iar apariţia venind dinspre Agronomie, pe banda a doua, circulată şi de tramvaie. La vederea poliţiştilor, acesta a încetinit, iar în spatele său s-a format imediat o coadă de maşini. Ca să fie văzut, a mai parcurs 50 m, a oprit maşina cu totul şi apoi a trecut pe banda întâi, făcând „flash-uri“ celor de pe bandă să îl lase să intre în faţa lor, apoi a oprit, încurcând circulaţia. Nu a a stat decât câteva secunde, pentru a vedea dacă poliţiştii intră în jocul lui, apoi a demarat în trombă, cu mult zgomot.

Teribilistul Zlate se află în „război“ cu poliţia de mult timp. În ianuarie 2009, a fost prins la volanul primului său Ferrari, pe care ulterior avea să i-l ridice banca, fără permisul de conducere ce îi fusese reţinut recent.

Comentarii