anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Zonă de lucru pentru dezvoltarea ideilor de afaceri ale studenţilor: Rubik miniHub

GALERIE
Hub Cuza (1)Hub Cuza (2)
 • Hub Cuza (1)
 • Hub Cuza (2)
- +

Spaţiul de co-working Rubik miniHub a fost inaugurat ieri la Universitatea „Cuza“.

Universitatea „Al.I. Cuza“ a inaugurat ieri, împreună cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADR Nord-Est), un spaţiu de co-working pentru studenţi: Rubik miniHub. Acest spaţiu este situat în Corpul B al universităţii, la etajul al treilea (între Facultatea de Economie şi cea de Geografie şi Geologie) şi are o suprafaţă aproximativă de 120 mp. Reprezentanţii universităţii spun că este amenajat într-un design specific celor mai moderne spaţii de co-working din lume, pentru a crea un mediu de lucru atractiv, care să stimuleze creativitatea tinerilor.

În spaţiul respectiv, studenţii vor beneficia de conexiune WiFi, prize pentru încărcarea dispozitivelor digitale şi mobilier modular, pentru a implementa proiecte de echipă sau individuale. Investiţia în acest proiect s-a ridicat la peste 13.000 euro şi a reprezentat un efort comun al partenerilor implicaţi.

Proiectul de amenajare Rubik miniHub este o iniţiativă a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi a fost implementat cu implicarea directă a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi cu susţinerea Raiffeisen BANK România şi Orange România. Această iniţiativă face parte dintr-un program complex de educaţie antreprenorială lansat de Rubik Hub Piatra Neamţ, numit RubikEDU, care răspunde nevoii de promovare a spiritului antreprenorial în rândul studenţilor.

„La ADR Nord-Est avem o viziune, anume să facem din regiunea noastră o zonă în care oamenii au idei, dar şi resurse pentru a le implementa. Sunt foarte bucuros că echipa de la Rubik Hub a reuşit să construiască aceasta comunitate frumoasă la Piatra Neamţ, care astăzi se extinde la Iaşi şi ne dorim să continue acest proces de propagare la nivelul întregii regiuni“, a declarat Vasile Asandei, director al ADR Nord-Est, la evenimentul de inaugurare.

Alături de acesta au fost prezenţi studenţii şi profesorii universităţii, dar şi reprezentanţi ai conducerii, inclusiv rectorul, prof.dr. Tudorel Toader, care şi-a reconfirmat public declaraţiile făcute în faţa Consiliului de Administraţie cu privire la candidatura sa pentru un nou mandat de rector. În sală au mai fost prezenţi şi Bogdan Babici, director Raiffeisen Bank, Dorian Drăghici, de la Orange România, Vlad Gliga, CEO Rubik Hub.

Evenimentul de inaugurare a inclus şi prezentarea a trei idei de start-up, pentru a încuraja studenţii prezenţi să fructifice oportunităţile pe care Rubik Hub le oferă, precum programele Rubik Garage şi Startup Spinner, iar la final au avut loc două ateliere de lucru adresate studenţilor interesaţi de antreprenoriat.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X