10 întâmplări de Halloween

marți, 03 noiembrie 2015, 08:00
4 MIN
 10 întâmplări de Halloween

* Petronel Osânză, primarul comunei Dăunători, a comandat cu o lună în urmă un produs destul de scump, figurând în actele contabile drept "Accesoriu portocaliu sărbătoare locală Halloween". Mai multe nu a spus, aşa că toţi localnicii au aşteptat cu emoţie sfârşitul săptămânii trecute, să vadă ce surpriză s-a pregătit pentru ei – poate un bostan uriaş, ca la Disneyland! Sâmbătă, edilul a coborât în faţa primăriei dintr-un ditamai SUV portocaliu metalizat.

* Pentru a fugări duhurile rele, nişte preoţi au făcut în ajun de Halloween slujbe de alungare a "necuratului" / a "celui de pe comoară". Nici până azi nu s-a aflat unde au dispărut câţiva săteni certaţi cu igiena, cunoscuţi pentru lipsa lor de curăţenie, precum şi mai mulţi politicieni bogaţi.

* Sâmbătă seara, prin câteva localităţi din Moldova a fost respectat obiceiul de a fura bostani din curţile consătenilor şi a-i cresta cu cuţitul la ochi, nas şi gură. Din fericire, respectivii consăteni nu s-au lăsat crestaţi cu cuţitul, ci s-au apărat cu pari şi alte obiecte de prin buzunare, gen topoare, drujbe sau damigene.

* Patru schelete ieşite din groapă în noaptea de Halloween, cu scopul de a bântui prin oraş, după obiceiul străvechi, au evitat anumite străduţe lăturalnice, ca să nu se mai pomenească fugărite de maidanezi, ca în anii trecuţi, când două dintre ele au rămas fără câteva coaste şi oase metatarsiene. Din nefericire, au nimerit exact în braţele unor studenţi la Medicină, fără bani de consumaţie. Colegii lor din anul întâi, care studiază anatomia, au acum materiale didactice la preţ avantajos!

* Axente Bigamu, localnic din Bugetari, se întorcea seara acasă, ţinând coasa pe umăr, ca orice om gospodar care vine de la bufet, de la bătaia cu consătenii. Din sens opus venea o făptură a Întunericului, purtând mantie cu glugă şi o coasă pe umăr, întocmai ca în picturile medievale şi ca Axente. Era Halloween. Axente n-o cunoştea pe respectiva făptură, semn că nu era de la ei din sat, iar asta a fost de ajuns… Acum, Axente are două coase (una dintre ele e ciudată, nu se toceşte şi nu se ciobeşte defel, plus că luminează în beznă) şi o mantie cu glugă, să-l apere de ploaie când pleacă la băut.

* Anton Slănină, consumator, a aflat de la bufet despre importanţa şi semnificaţia sărbătorii de Halloween, aşadar şi-a confecţionat iute, din obiecte de prin casă, un costum de drac (ochi cu leduri, coarne, coadă, copite şi restul), s-a uns pe haine cu ouă clocite, să miroasă a sulf, apoi a sunat la uşa lui Aurel Vrabie, unchiul său, care-l trecuse în testament, şi i-a spus "Am venit să te iau! Eşti gata?". Medicii nu se pronunţă în legătură cu starea de sănătate a unchiului.

* Dacă directorul şcolii "Pazvante Chiorul" s-ar fi gândit că nu e o pură coincidenţă faptul că, înainte de serbarea de Halloween, au dispărut scheletul din laboratorul de biologie al şcolii şi liliecii vii din clopotniţa bisericii, iar groparul satului a primit de băut de la nişte elevi, ca să le procure ceva anume, poate că ziarele de luni nu ar fi titrat cu litere mari "Satanism în şcoală!", "Învăţământ de groază!", "Serbare sau profanare?" etc.

* Mai mulţi răposaţi, unii dintre ei trecuţi pe lumea cealaltă cu aproape un secol în urmă, au fost văzuţi bântuind, în noaptea de Halloween, prin judeţul Teleorman, iar doi (care păreau mai proaspeţi) au intrat într-un bufet şi au cerut ceva de băut, în schimbul costumelor şi pantofilor de lac. Barmanul, care a intrat în vorbă cu ei, a aflat că sunt alegători care vor să ştie cu cine trebuie să voteze la locale.

* Directorii firmei "Raţele şi vânzătorii" (având ca domeniu de activitate vânzarea din uşă-n uşă) au avut nefericita idee de a-şi trimite agenţii în seara de Halloween să colinde pe la porţile gospodarilor din Consumatori şi să le propună un epilator pentru doamne, cu care se poate elimina şi părul din urechi. Dacă respectivii ar fi ştiut despre superstiţia care dăinuie prin zonă, că în acea seară bat la porţi doar moroii şi strigoii, care trebuie prinşi cu pătura şi bătuţi bine cu barda, firma n-ar mai fi rămas fără agenţi de vânzări…

* Câţiva primari au organizat în week-end târguri cu tema "Cel mai reuşit produs obţinut din bostani", sperând că imaginaţia îşi va spune cuvântul, iar felinarele vor amuza privitorii. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târguri: participanţii au adus sute de bidoane cu produse din bostani – mai exact, rachiu, vin, lichior (bostănată), chiar şampanie. Din fericire, cineva a venit cu o oală mare cu borş de bostani, pentru dres.

Comentarii