40 de burse pentru doctoranzi, din fondurile proprii ale UAIC

vineri, 05 mai 2017, 01:50
1 MIN
 40 de burse pentru doctoranzi, din fondurile proprii ale UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi oferă, şi în acest an, 40 de burse doctorale din veniturile proprii ale instituţiei de învăţământ superior pentru doctoranzii care au prins un loc la buget la doctorat, dar pentru care fondurile primite de la Ministerul Educaţiei sunt insuficiente în vederea acordării şi a unei burse. 

Astfel, ca sprijin pentru cercetarea pe care trebuie să o desfăşoare în cei trei ani, studenţii vor primi 1.050 de lei lunar din partea universităţii, în condiţiile în care bursa pentru doctoranzi a fost crescută la nivel naţionale de minister la 1.450 de lei în primii doi ani de studiu şi 1.680 de lei în cel de-al treilea. Şi această bursă oferită de UAIC a crescut, fiindcă în anii anteriori avea valoarea de 850 de lei.

„Plenul Senatului a aprobat, la propunerea Consiliului de Administraţie, acordarea unui număr de 40 de burse doctorale din veniturile proprii ale UAIC pentru doctoranzii înmatriculaţi începând cu anul academic 2017 – 2018, pe locurile cu finanţare de la buget, dar care nu beneficiază de bursă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale“, au precizat oficialii Senatului UAIC.

Universitatea „Cuza“ este una dintre puţinele instituţii de învăţământ superior din ţară care oferă o astfel de remuneraţie. 

Comentarii