Accident cu cinci victime în urma unei depăşiri riscante

miercuri, 17 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Accident cu cinci victime în urma unei depăşiri riscante

Un microbuz ce venea de la Rădăuţi spre Iaşi a intrat pe contrasens în depăşire, izbind violent un Citroen ce venea din sens opus.

Cinci persoane, dintre ca­re doi copii, au necesitat în­gri­jiri medicale după ce au fost victimele unor accidente rutiere. Un microbuz s-a cioc­nit cu un autoturism, du­pă ce şoferul primului mijloc de transport a intrat pe contrasens.

Impactul dintre cele două vehicule s-a produs pe raza localităţii Drăguşeni, în timp ce microbuzul Wolks­wagen se îndrepta de la Ră­dăuţi la Iaşi şi s-a angajat într-o depăşire neregulamentară. Cele două persoane din autoturismul care circula re­gulamentar, un Citroen înmatriculat în Austria, au fost transportate la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iaşi, pentru îngrijiri. „Cei doi pacienţi, soţ şi soţie, cu vârstele de 44, respectiv 40 de ani, au ajuns în UPU policontuzionaţi. Bărbatul rămâne internat în Clinica de Ortopedie, având o fractură de antebraţ şi ne­ce­sitând intervenţie chirurgicală, iar femeia a fost transferată la Chirurgie To­racică, prezentând o contuzie toraco-abdominală“, a precizat conf.dr. Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Din microbuz a ajuns la spital o mamă cu doi copii. Minorii au fost duşi la Spitalul de Pediatrie, unde sunt evaluaţi, iar femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost transferată la Spitalul de Neu­rochirurgie. Aceasta pre­zenta o fractură craniană.

Şi o femeie de 66 de ani, implicată într-un accident rutier din Piatra Neamţ, a fost adusă în Unitatea de Pri­mire Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon“. Aceasta a fost diagnosticată cu fractură de coloană şi hematom la nive­lul gambei, care sângera şi a dat şoc hemoragic. A fost tratată şi trimisă la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii. Nu în ultimul rând, un echipaj medical a intervenit în Răducăneni, la un tânăr care a căzut de pe motocicletă. Se pare că acesta era sub influenţa băuturilor alco­olice şi a refuzat în mod re­petat îngrijirile medicilor, deşi prezenta mai multe le­ziuni.

Comentarii