Accident de maşină înfiorător! Unui tânăr i-a intrat o şipcă în creier prin ochi

vineri, 12 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Accident de maşină înfiorător! Unui tânăr i-a intrat o şipcă în creier prin ochi

Operaţia de scoatere a lemnului a fost una laborioasă, de teama posibilelor leziuni cerebrale.

Un tânăr de 20 de ani s-a nenorocit pe viaţă după un accident rutier aparent banal. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul „Sf. Spiridon“, după ce a suferit un cumplit accident rutier, în judeţul Botoşani.

Bărbatul a ajuns iniţial la Spitalul Municipal Dorohoi, apoi a fost transferat la Spitalul Judeţean Botoşani, însă gravitatea leziunilor a impus transportarea sa la Iaşi. Tânărul avea o bucată de lemn înfiptă adânc într-un ochi, şi niciun medic din judeţul Botoşani nu a riscat să intervină. Aceasta a fost operat la Spitalul „Sf. Spiridon“, unde se află şi acum internat, şi se află în afara oricărui pericol. Intervenţia chirurgicală a fost de o complexitate foarte mare, la procedură luând parte şi un specialist în neurochirurgie, pentru a evita posibilele leziuni cerebrale cauzate de lemnul care i-a străpuns planşeul orbital.

Modul în care s-a produs accidentul este cumplit, iar faptul că tânărul este în viaţă rămâne un miracol. Acesta circula cu un autoturism în localitatea Broscăuţi şi, din cauza vitezei, a pierdut controlul asupra volanului. Astfel, a ieşit în decor, spulberând 12 metri dintr-un gard, care se afla în apropiere. Un leaţ de la gard i s-a înfipt în faţă, în ochi, desfigurându-l. Intervenţia chirurgicală de la Iaşi a decurs foarte bine, însă bărbatul nu va mai putea vedea decât cu un singur ochi.

Comentarii