Afaceristul Liviu Munteanu nu are voie să plece din ţară

sâmbătă, 21 februarie 2015, 02:50
2 MIN
 Afaceristul Liviu Munteanu nu are voie să plece din ţară

Procurorii DNA au anunţat ieri că au luat măsura controlului judiciar împotriva controversatului om de afaceri Liviu Munteanu, cercetat în dosarul în care cumnatul premierului Victor Ponta se află în arest preventiv.

Tot ieri, procurorii l-au reţinut pe bărbatul din judeţul Vaslui care a devenit administrator în locul lui Munteanu, începând cu luna octombrie, la firma prin care cumnatul premierului ar fi deturnat fonduri europene. În ceea ce-l priveşte pe Munteanu, acesta trebuie să se prezinte de câte ori este chemat în faţa organelor de anchetă, nu are voie să plece din ţară fără acordul procurorului şi nu poate discuta cu celelalte persoane cercetate în acest dosar.

Infracţiunile reţinute de procurori împotriva sa sunt de aderare la un grup infracţional, evaziune fiscală şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene. Firma în care s-a implicat Munteanu, Grossmann Engineering, ar fi deturnat aproape 8 milioane de lei dintr-un proiect privind modernizarea reţelei de canalizare a oraşului Comarnic.

Ulterior, suspecţii din acest dosar „s-au sustras de la plata către stat, prin practici evazioniste, a sumei de 2.515.293 lei (din care 1.509.176 lei reprezentând TVA şi 1.006.117 lei reprezentând impozit pe profit)“, au precizat procurorii.

CITEŞTE ŞI:

EXPLOZIV: Omul din Iaşi al cumnatului lui Ponta, naş de rakeţi ucigaşi

Afaceristul de la Iaşi implicat în dosarul familiei premierului Victor Ponta are relaţii bine înrădăcinate cu lumea interlopă dominată de rakeţii ucigaşi din Republica Moldova.

Comentarii