Alergiile au umplut Unitatea de Primire a Urgenţelor din Iaşi

joi, 11 iulie 2013, 01:50
1 MIN
 Alergiile au umplut Unitatea de Primire a Urgenţelor din Iaşi

Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sf. Spiridon“ a fost luată cu asalt de pacienţi cu diverse alergodermii. Cinci ieşeni s-au prezentat la medic după ce au fost înţepaţi de albine şi viespi şi au manifestat reacţii adverse la nivelul pielii.

O singură femeie a necesitat internarea, aceasta prezentând un edem destul de serios pe faţă. Ieşeanca în vârstă de 40 de ani a fost înţepată de o viespe în zona feţei şi, imediat după incident, a început să se umfle în jurul porţiunii afectate. A fost adusă de familie la spital şi, în urma evaluării medicale, femeia a fost internată în Secţia de Alergologie, pentru tratament.

De asemenea, cu o alergodermie nu tocmai superficială s-a prezentat în UPU şi un tânăr din Iaşi. Acesta a alergat la spital după ce a observat că pielea îi este invadată de pete roşii. Totul din cauza unei îngheţate.

Tânărul a vrut să se răcorească cu un desert rece, însă a manifestat o reacţie alergică la unul dintre ingrediente şi a avut nevoie urgent de îngrijiri medicale.

Comentarii