Alergiile bagă în spital zeci de ieşeni

marți, 23 iulie 2013, 01:50
2 MIN
 Alergiile bagă în spital zeci de ieşeni

Medicii spun că ieşenii care au ajuns la spital cu alergii este mai mare decât de obicei.

Sfârşit de săptămână cu număr record de alergii. Zeci de ieşeni au trecut pragul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU), după ce au manifestat reacţii alergice la diverse substanţe şi la înţepături de insecte.

O femeie de 46 de ani s-a prezentat la Spitalul „Sf. Spiridon“ cu faţa plină de pete roşii şi bube mărunte după ce şi-a hidratat tenul cu o cremă. Loţiunea era pe bază de ulei de argan, element component la care femeia, fără să ştie, era alergică. „Pacienta prezenta edem la nivelul feţei, a fost evaluată şi îngrijită, apoi trimisă la Clinica de Toxicologie pentru continuarea tratamentului“, a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Şi un bărbat a ajuns în spital cu mâinile pline de pete roşiatice, după ce a stropit via cu piatră vânătă. Acesta a lucrat fără protecţie, iar sulfatul de cupru i-a ajuns pe braţe, dezvoltând o reacţie alergică neaşteptată. Speriat, bărbatul a cerut ajutorul medicilor. În urma investigaţiilor din UPU, ieşeanul a fost dirijat spre Clinica de Toxicologie.

De asemenea, medicii de urgenţă au avut şi cinci pacienţi cu alergii în urma înţepăturilor de albină. Din fericire, niciunul nu a făcut şoc anafilactic.

În afară de aceştia, a avut nevoie de îngrijiri medicale şi un ieşean muşcat de păianjen. Medicii s-au ocupat de toaletarea plăgii şi i-au administrat medicaţia prevăzută în astfel de situaţii. Pentru că victima s-a prezentat urgent la spital, riscul unei infecţii este acum exclus. Totuşi, pacientul va mai rămâne câteva ore sub supraveghere de specialitate.

Comentarii