De Business

Punem punctul pe știi

ANAF dezbate plata separată a TVA cu contribuabilii ieşeni

marți, 26 septembrie 2017, 14:01
1 MIN
 ANAF dezbate plata separată a TVA cu contribuabilii ieşeni

Tema cea mai fierbinte din domeniul fiscal va fi dezbătută public de fisc. Plata defalcată a TVA-ului, procedura şi condițiile de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA sunt în vizorul inspecţiei fiscale din cadrul ANAF, instituţia aşteptânt sugestii şi propuneri cu privire la proiectul de ordin.

Reprezentanţii ANAF ţin să menţioneze faptul că prin acesta, se aprobă următoarele documente şi formulare: procedura de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA, cererea pentru aprobarea transferului sumelor din contul de TVA, referatul privind soluţionarea cererii de aprobare a transferului sumelor din contul de TVA care cuprinde rezultatul analizei cererii documentele justificative, decizia de soluţionare a cererii şi invitaţia prin care contribuabilii sunt înştiinţaţi despre data, ora şi locul unde va avea loc audierea asupra constatărilor şi rezultatelor soluţionării cererii pentru aprobarea transferului sumelor din contul de TVA.

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice şi Mass-Media – cu mentiunea „Conf.Legii nr.52/2003“, la următoarele adrese: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucureşti, cod poştal 050741, la Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media sau prin e-mail la adresa: presa@anaf.ro.

Cu privire la această temă, Ziarul de Iaşi a lansat pe site o campanie prin care ieşenii pot pune întrebări despre splitul de TVA, iar reprezentanţii fiscului ieeşan răspund. Materialul poate fi găsit pe link-l ACESTA: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/intreaba-orice-despre-splitarea-tva-fiscul-va-raspunde-prin-intermediul-nostru—170572.html.

Comentarii