Campanie inedită a primarului din comuna ieşeană Heleşteni

Apel al primarului pe Facebook pentru donaţii necesare ridicării unui praznicar al satului

miercuri, 20 iulie 2016, 01:56
2 MIN

Primarul comunei ieşene Heleşteni caută bani online pentru construirea viitorului praznicar din satul Oboroceni.

Constantin Hîra a postat pe contul său de Facebook un apel către locuitorii satului, ca şi către cei plecaţi în străinătate, să contribuie financiar pentru finalizarea lucrărilor.

„Acest edificiu va veni în sprijinul credincioşilor, atât cei care locuiesc în sat, cât şi cei plecaţi care au părinţi, bunici plecaţi la cele veşnite, pentru a putea desfăşura servicii religioase, duhovniceşti, sociale în bune condiţii. Sper într-o frumoasă colaborare cu toţi fiii satului, care pot ajuta fiecare după puterea şi priceperea de a dărui“, a scris Hîra.

Casa praznicală din Oboroceni există deocamdată doar pe planşe, fiind realizată doar fundaţia construcţiei, la un an de la demararea lucrărilor. Praznicarul ar urma să cuprindă o sală, o capelă mortuară şi o bucătărie, iar la etaj vor fi amenajate trei chili pentru eventualii invitaţi.

Contactat telefonic, primarul comunei a apreciat costul lucrărilor la aproximativ 50.000 de euro. În afara contribuţiei sătenilor, primăria comunei a primit doar un sprijin de 5.000 de lei din partea Consiliului Judeţean, în cursul anului trecut.

„Satul Oboroceni nu are nici măcar cămin cultural, deci investiţia este cu atât mai necesară. Mă gândesc mai ales la sprijinul celor plecaţi la muncă, pentru că în sat au mai rămas doar bătrânii şi cei care stau mai mult în crâşmă decât în câmp“, a spus Hîra.

Comentarii