Asociaţia Română a Profesorilor de Limba Franceză va fi condusă, în continuare, de o ieşeancă

luni, 20 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Asociaţia Română a Profesorilor  de Limba Franceză va fi condusă, în continuare, de o ieşeancă

Preşedintele Asociaţiei Române a Profesorilor de Limba Franceză va fi, pentru încă patru ani, ieşeanca Irina Cosovanu. Aceasta este profesor ieşean, afiliată la Federaţia Internaţională a Profesorilor de Limba Franceză. Alegerile au avut loc în cadrul celei de-a IX-a ediţii a atelierelor de formare în limba franceză, eveniment derulat în perioada 6-9 februarie la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi“, având titlul „Partager pour s’enrichir“. 

„Planurile de viitor ale Asociaţiei Române a Profesorilor de Franceză vor continua în direcţia profesionalizării asociaţiei. Astfel, în urma analizei de nevoi care va fi efectuată în sucursalele din ţară, specialiştii asociaţiei vor organiza sesiuni de formare delocalizate pentru profesorii de limba franceză. Un alt proiect important îl reprezintă şi publicarea unei Didactici a Limbii Franceze, proiect care este deja în curs de realizare“, a declarat Irina Cosovanu.

Preşedintele asociaţiei a mai declarat că membrii asociaţiei la conducerea căreia se află vor beneficia în continuare, prin rotaţie, de stagii de formare în Franţa şi Belgia. De asemenea, colaborarea cu celelalte asociaţii ale profesorilor de limba franceză din Europa se va concretiza, pe viitor, în organizarea comună a unor concursuri pentru profesori şi elevi care vor avea drept premii sejururi educative în Franţa. Asociaţia Română a Profesorilor de Franceză îşi propune, de asemenea, dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu partenerii săi instituţionali, Ministerul Educaţiei Naţionale, Institutul Francez, Ambasada Franţei, Delegaţia Wallonie-Bruxelles sau Inspectoratele Şcolare.  

Comentarii