Au rămas 477 de locuri libere în urma admiterii la liceu

luni, 01 august 2016, 01:59
2 MIN
 Au rămas 477 de locuri libere în urma admiterii la liceu

După cele două repartizări, din cele două etape ale admiterii la liceu, au rămas locuri libere în 26 de şcoli ieşene, printre care se numără atât licee tehnologice, unde sunt cele mai multe locuri rămase, chiar clase întregi, cât şi licee căutate cum ar fi "Eminescu", "Waldorf", "Ibrăileanu", "Alecsandri", "Cantemir", Pedagogic etc.  

Sunt astfel 477 de locuri pe care nu a fost repartizat niciun elev de clasa a IX-a. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive, fie o mai mare parte dintre absolvenţii de clasa a VIII-a s-au orientat spre o şcoală profesională, pentru a învăţa o meserie, fie au renunţat la studii din cauza situaţiei financiare din familie.

La Liceul „Garabet Ibrăileanu” au rămas 8 locuri libere la domeniul bilingv, limba franceză, la Colegiul „Mihai Eminescu” au rămas în urma celor două etape de admitere un număr de 5 locuri, la filologie, limba franceză, la Liceul „Vasile Alecsandri” au rămas 2 locuri la Mate-info, limba franceză, la Liceul „D. Cantemir” au rămas 5 locuri la Filologie, limba spaniolă, la Liceul privat "Waldorf" 3 locuri la filologie, la Liceul Agricol „Adamachi” din Copou au rămas 4 locuri libere la domeniul Agricultură. Mult mai multe locuri ai rămas însă la Colegiul Tehnic „Leonida”, unde sunt libere 28 de locuri la domeniul electric, adică o clasă întreagă, şi tot aici, mai sunt 17 locuri libere la Electromecanică. La Colegiul Tehnic „Ştefănescu” au rămas neocupate 14 locuri la Estetica şi Îngrijirea Corpului Uman, 24 de locuri la Industrie textilă şi pielărie şi 22 de locuri la Turism şi Alimentaţie publică.

Şi la Colegiul Tehnic „Sturdza” au rămas multe locuri, 3 la Electric, 26 la Electromecanică, 9 la Mate-info şi 15 la Mecanică. Urmează Colegiul Tehnic de Transporturi şi Construcţii, unde sunt 20 de locuri libere la Construcţii, Instalaţii şi Lucrări publice, 20 de locuri la Electromecanică şi 18 locuri la Mecanică, apoi Colegiul de Artă „

Octav Băncilă, unde sunt 4 locuri libere la Arhitectură, 6 locuri la Coregrafie şi 19 locuri la Muzică. Printre liceele unde mai sunt locuri libere se numără şi Liceul Pedagogic, unde mai este un loc în clasa de învăţător- educator şi 7 locuri la Teologie Romano – Catolică. Tot pe această listă sunt şi Colegiul Tehnic de Electronică şi Telecomunicaţii „Mârzescu”, unde sunt 25 de locuri libere, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, unde sunt 40 de locuri libere, Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, unde sunt 38 de locuri, Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu”, Miroslava, unde sunt 23 de locuri, apoi urmează Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” din Hălăuceşti, cu 3 locuri libere, Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” Răducăneni, unde sunt 7 locuri libere, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, cu 14 locuri libere, Seminarul Teologic Ortodox  „Sf. Vasile cel Mare” cu 34 de locuri şi Liceul Sportiv cu 17 locuri libere.  

Comentarii