De Business

Punem punctul pe știi

Aurora SA Târgu Frumos debutează pe piaţa AeRO

vineri, 19 iunie 2015, 01:50
2 MIN
 Aurora SA Târgu Frumos debutează pe piaţa AeRO

O singură firmă din Iaşi se va afla azi la linia de start a pieţei AeRO: Aurora SA Târgu Frumos. Un număr de 18 companii din diverse sectoare ale economiei vor debuta de astăzi pe piaţa AeRO, în urma transferului de pe RASDAQ şi de pe segmentul valorilor mobiliare Nelistate.

Fabrica Aurora SA Târgu Frumos produce în lohn aproximativ 10.000 de perechi de încălţăminte lunar, întreaga producţie ajungând în magazinele partenerilor de afaceri din Italia, precum Effegi sau Manas, doar o mică parte fiind comercializată la magazinul de desfacere propriu. Conform ultimului bilanţ disponibil, cel pe anul 2014, fosta Întreprinderea de încălţăminte „Aurora”, înfiinţată în 1976 şi transformată după Revoluţie în societate pe acţiuni, avea o cifră a afacerilor de aproximativ 3,4 milioane de lei. Profitul net obţinut anul trecut este de 11.800 lei, iar numărul mediu de salariaţi ai fabricii în 2014 a fost de 153 de persoane.

„Transferul pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene. AeRO este o nouă şansă pentru companiile care vor să folosească piaţa de capital în beneficiul lor şi al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susţinerea proiectelor, dar şi pentru pregătirea  pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenţă, listarea pe piaţa reglementată. Piaţa AeRO a fost creată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pentru a oferi o piaţă cu cerinţe de raportare mai puţine pentru companiile listate, dar în acelaşi timp cu suficientă transparenţă pentru a-i motiva pe investitori să tranzacţioneze. Această nouă piaţă stabileşte punţi de legătură între companii şi investitorii persoane fizice, mediul de private equity şi fonduri de investiţii”, au precizat, într-un comunicat, oficialii BVB.

 

Comentarii