De Business

Punem punctul pe știi

Autoliv se gândeşte şi la o facilitate de producţie în Iaşi

miercuri, 10 mai 2017, 01:50
3 MIN
 Autoliv se gândeşte şi la o facilitate de producţie în Iaşi

“Incepem aici cu partea de inginerie dar noi am investigat şi suntem deschişi şi pentru producţie pe viitor”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, manager naţional Autoliv.

Compania Autoliv se gândeşte să deschidă şi facilităţi de producţie în Iaşi, după ce mai întâi a deschis un centru de inginerie. Declaraţiile au fost făcute de către Ionel Fierbinţeanu, manager naţional Autoliv cu ocazia prezentării biroului de la Iaşi. “În Iaşi avem deja birou, este în perioada de amenajare. Începem aici cu partea de inginerie dar noi am investigat şi suntem deschişi şi pentru producţie pe viitor. Am venit cu încredere şi deschidere pentru că Iaşul are facultăţi puternice, iar noi vrem să creştem 200-300 de ingineri. Suntem o companie care crede în oameni, venim într-un parteneriat de dezvoltare profesională iar Iaşul este o zonă care să ne asigure oameni profesionişti. Noi avem şi un motto – Noi salvăm vieţi-, iar produsele noastre, dacă în 10 milisecunde nu funcţionează, mor oameni”, a declarat Ionel Fierbinţeanu, manager naţional Autoliv. În Iaşi, compania va crea în următorii trei ani 200 de locuri de muncă.

Centrul de inginerie va fi deschis la United Bussines Center 6 din Complexul Comercial Palas. În prezent, compania are 83 de fabrici deschise în 27 de ţări, unde lucrează 67.000 de angajaţi. În România, compania are fabrici şi birouri în cinci localităţi: Braşov, Sf. Gheorghe, Timişoara, Lugoj şi Reşiţa, unde lucrează în prezent peste 10.000 de angajaţi. La noi în ţară, Autoliv are deschise 10 fabrici, două centre de dezvoltare şi o organizaţie de funcţii suport, cifra de afaceri ridicându-se undeva la 756 de milioane de euro. În Top 50 companii din România după cifra de afaceri, compania se află pe locul 27.

La eveniment a fost prezent şi primarul Iaşului Mihai Chirica. “A venit şi momentul Iaşului, eu cred că apariţia Autoliv era ceea ce ne lipsea, pe lângă firmele de IT care există”, a declarat primarul. Acesta a mai subliniat şi importantţa locurilor noi de muncă din acest domeniu raportat la exodul tinerilor spre alte ţări. “Pentru unele meserii, mai ales cele de producţie, se simte o îmbătrânire a forţei de muncă. E nevoie de un strigăt care trebuie să presupună o abordare strategică la nivel naţional, prin care tinerii să se întoarcă acasă. Îmi spunea cineva care lucrează în afară de 20 de ani că a observat  pe şantierele din oraş muncitori mai în vârstă, în condiţiile în care, pe şantierele din afară, sunt mulţi tineri”, a mai menţionat Chirica.

La rândul său, managerul Autoliv a identificat o altă problemă cu care se confruntă, chiar în demersurile companiei unde lucrează. “Eu personal, cred că în România avem o criză imensă de mare, nu numai de ingineri, ci şi de operatori. Lipsă calitativă şi cantitativă. Sunt ţări unde există programe care ajută ingineria. Cred că prin firme, cum ar fi Autoliv, nu oferim doar locuri de muncă, ci transmitem cunoştineţele mai departe. Lucrăm pentru viitorul industriei auto”, încheie acesta. La nivel mondial, Autoliv este lider în vânzări şi tehnologie, cu o cifră de vânzări de 9,2 miliarde de dolari. Compania vinde produsele sale către toţi producătorii auto mari, cum ar fi: Volkswagen, Honda, Toyota, Nissan, Kia, Volvo sau Ford.  

 

 

Comentarii