Băieţelul căzut de la etajul 5 este la Terapie Intensivă

miercuri, 26 iunie 2013, 01:50
3 MIN
 Băieţelul căzut de la etajul 5 este la Terapie Intensivă

Copilul de 3 ani s-ar fi trezit din somn şi a mers în balcon unde s-a urcat pe un scăunel. Mama lui este medic în UPU „Spiridon“.

Băieţelul în vârstă de trei ani şi jumătate care a căzut luni de la etajul cinci al unui bloc din Podu Roş se află în continuare în stare gravă. Deşi este conştient, medicii au afirmat că pronosticul rămâne încă rezervat, din cauza multiplelor leziuni suferite. Potrivit poliţiştilor, părinţii acestuia au precizat că băiatul dormea în cameră. Numai că minorul s-a trezit şi a mers în balcon, unde s-a urcat pe un scăunel, s-a sprijinit de fereastră şi a căzut în gol. De când a avut loc tragedia, părinţii au stat permanent în spital, alături de patul în care se află copilul, internat în continuare la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie. Mama acestuia abia îşi găseşte cuvintele atunci când vorbeşte despre singurul copil pe care-l are. Îl priveşte înlăcrimată şi îi mângâie părul blond, sperând că-şi va reveni. Tatăl a afirmat ieri, în timp ce se afla la spital, că băiatul este mereu supravegheat şi nu se poate vorbi de neglijenţă. „Au fost suficiente trei minute încât să se ridice din pat, să ajungă pe balcon şi să se urce pe scaun. El este însă supravegheat şi îi purtăm de grijă“, a afirmat ieşeanul. Atunci când s-a petrecut incidentul, mama lui Călin nu se afla acasă, ci la serviciu. Aceasta este medic rezident în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“, locul în care a primit telefonul care a anunţat-o că fiul ei de doar trei ani se zbate între viaţă şi moarte. Deşi pacientul a trecut prin interveneţiile chirurgicale complicate, iar starea lui postoperatorie este favorabilă, medicii au precizat că, pe termen lung, starea lui se poate înrăutăţi, din cauza unui traumatism suferit la coloană. Atunci când a ajuns la spital, minorul a fost dus direct în sala de operaţii, pentru că avea sânge în cavitatea abdominală. Pe lângă această leziune, copilul a fost diagnosticat şi cu pneumotorax, existând aer în spaţiul dintre plămâni şi peretele toracic.

Cea mai gravă problemă o reprezintă traumatismul de coloană. „Pacientul nu are leziuni la nivelul capului, dar a suferit un traumatism la coloana dorsală, existând riscul să rămână paralizat la membrele inferioare“, a precizat prof.dr. Marin Burlea. Mama băiatului refuză să creadă că fiul ei ar putea rămâne paralizat parţial. „El este bine acum, doarme. Aşteptăm să se finalizeze cercetările începute de poliţişti şi să vedem exact ce spun medicii cu privire la starea sa. E dureros, dar îşi va reveni“, a afirmat mama băieţelului.

Comentarii