Bucium, locul preferat al penelor de curent din Iaşi. Ieri, aproape toată ziua nu a fost curent

luni, 28 septembrie 2015, 01:56
2 MIN
 Bucium, locul preferat al penelor de curent din Iaşi. Ieri, aproape toată ziua nu a fost curent
O avarie E.ON a afectat numeroşi ieşeni din zona Bucium. Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă ieri în două rânduri, în intervalele orare 9.30-10.30 şi 15.00-17.20, spun oficialii. Ieşenii care locuiesc în zonă susţin însă că au rămas fără energie electrică aproape toată ziua. “Din când în când venea lumina câte un minut. Nici vorbă să fi avut curent electric la prânz”, a spus Maria E., care locuieşte în blocurile ANL din zonă.
 
A fost afectată zona cuprinsă aproximativ între restaurantele La Palia şi Trei Sarmale. Funcţionarea semafoarelor s-a întrerupt, afectând circulaţia auto, iar agenţii economici din zonă şi-au oprit temporar activitatea, întrucât casele de marcat nu au mai funcţionat.
Ieşenii din zonă spun că au întâmpinat probleme şi zilele trecute. “De joi până sâmbătă seara, tensiunea a fost atât de slabă încât nici aprinderea electrică de la aragaz nu a funcţionat. În ultimele 7 zile au mai fost două pene de curent în aceeaşi zonă. Una de o oră şi jumătate şi una de o oră. O dată a luat foc transformatorul de la Releu, o dată, nu mai ştiu ce”, a comentat un localnic.
 
Conform reprezentanţilor E.ON, situaţia s-a datorat unei avarii la o linie electrică aeriană. “În zonă a fost trimisă o echipă de intervenţie de îndată ce a fost semnalată avaria. Problema a fost rezolvată şi sperăm că nu vor mai apărea astfel de situaţii în viitorul apropiat. Situaţia a fost cu atât mai neplăcută, cu cât în ambele cazuri, dimineaţă şi după-amiază, a fost afectată aproximativ aceeaşi zonă”, a precizat purtătorul de cuvânt al E.ON Energie, Corneliu Zaiţ.
 
Sesizările cu privire la funcţionarea reţelelor de energie electrică pot fi făcute la numerele de telefon 0800.800.929 sau 0265.200.366. Un ieşean a reclamat ieri şi faptul că cele două numere de telefon au fost nefuncţionale în cursul dimineţii.
 
 

Comentarii