Calul şi-a călcat în picioare stăpânul mort de beat

joi, 20 aprilie 2017, 13:36
1 MIN
 Calul şi-a călcat în picioare stăpânul mort de beat

Un bărbat de 28 de ani din localitatea Vâlcelele, comuna Vlădeni, a ajuns în stare gravă la spital după ce, pe fondul consumului excesiv de alcool, a căzut din căruţă şi a fost călcat de cal cu copita. Acesta a ajuns direct în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“, unde a primit îngrijiri medicale de specialitate. 

„Bărbatul prezenta plagă strivită delabrantă, plagă toraco-abdominală laterală stânga, pneumotorax cu supapă, fracturi costale cu deplasare, etilism acut. A fost internat la Chirurgie Toracică, cu un prognostic rezervat“, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon“.

Un alt caz mai puţin obişnuit cu care s-au confruntat medicii de la UPU a fost cel al unei femei în vârstă de 69 de ani, din Iaşi, care a ajuns la spital cu simptomele unei intoxicaţii involuntare pe cale inhalatorie cu substanţă chimică necunoscută. Aceasta a povestit medicilor că suspectează că una dintre vecine o otrăveşte intenţionat. După ce a fost stabilizată, şi după ce medicii s-au asigurat că starea sa este una bună, a fost externată şi redirecţionată către domiciliu.  

 

 

Comentarii