Ce riscă două asistente medicale din Iaşi care luau şpagă pentru angajări

miercuri, 11 martie 2015, 02:57
2 MIN
 Ce riscă două asistente medicale din Iaşi care luau şpagă pentru angajări

Cele două asistente puse sub acuzare pentru de luare de mită şi trafic de influenţă au fost condamnate la 4 ani de închisoare în primă instanţă.

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au finalizat procesul în care două angajate din sistemul sanitar din Iaşi au fost puse sub acuzare pentru de luare de mită şi trafic de influenţă. Brânduşa Odorica Păcurici, şefa Serviciului Resurse Uma­ne, Normare, Organizare şi Salarizare din cadrul Spitalului de Neurochirurgie, şi Elena Popa, infirmieră la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“, au fost condamnate în primă instanţă la câte patru ani de închisoare cu suspendare. Ele vor afla sentinţele finale din acest dosar pe 26 martie.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada martie 2010 – martie 2011, Brânduşa Odorica Păcurici, cu complicitatea Elenei Popa, „a pretins, a acceptat promisiunea şi a primit suma totală de 15.100 euro (în moneda euro sau echivalentul în lei) de la mai multe persoane, sumele de bani fiind împărţite între cele două inculpate“. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Brânduşa Păcurici, în virtutea funcţiei sale de şef al Ser­viciului Resurse Umane, să facă toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu“ Iaşi ca asistent medical, registrator me­dical, infirmier/îngrijitor şi brancardier, au precizat pro­curorii DNA.

De asemenea, au mai spus aceştia, Păcurici, în perioada februarie 2011-martie 2011, a pretins de la mai multe persoane, prin intermediul infirmierei Popa, suma totală de 3.700 de euro şi a acceptat promisiunea unor sume de bani neprecizate, din care a primit efectiv suma de 1.000 euro şi 2.000 lei, în scopul angajării unor persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu“ Iaşi pe posturi de asistent medical, registrator medical, îngrijitor sau şofer de autosanitară şi pentru ca aceste persoane să promoveze în mod fraudulos concursurile pentru ocuparea acestor posturi.

Comentarii