De Business

Punem punctul pe știi

Cererile pentru subvenţia la motorină se pot depune până pe 31 decembrie

miercuri, 14 decembrie 2016, 02:50
1 MIN
 Cererile pentru subvenţia la motorină se pot depune până pe 31 decembrie

Fermierii ieşeni care doresc să beneficieze de schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pot depune cererile de acord prealabil până în ultima zi a acestui an. Cererile pentru finanţare se depun anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat, la sediul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). 

Beneficiarii acestei scheme sunt producătorii agricoli persoane fizice sau juridice, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare şi organismele/organizaţiile de cercetare (universităţi, institute şi staţiuni de cercetare – dezvoltare din domeniul agricol). „Persoanele fizice pot fi acceptate ca potenţiali beneficiari  ai prezentei scheme dacă în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării privind acordul prealabil, dar nu mai târziu de data depunerii primei cereri trimestriale, se autorizează ca persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală”, potrivit unui comunicat de presă al APIA Iaşi.

Fermierii cu activitate în sectoarele vegetal, zootehnic sau îmbunătăţiri funciare trebuie să fie înscrişi în Registrul unic de identificare al APIA, să fie înscrişi cu suprafeţele pe care le exploatează în registrul APIA, să utilizeze instalaţii de irigat acţionate cu motoare termice, iar suprafeţele exploatate să aibă minimum un hectar. Toate condiţiile şi documentele necesare depunerii cererii pot fi consultate pe site-ul APIA.  

 

 

Comentarii