Clienţi bătuţi cu pumnii şi spray-ul lacrimogen de agenţi într-un club din Iaşi

sâmbătă, 16 aprilie 2016, 01:52
2 MIN
 Clienţi bătuţi cu pumnii şi spray-ul lacrimogen de agenţi într-un club din Iaşi

Doi agenţi de pază ai unui local de noapte din municipiul Iaşi au fost trimişi în judecată după ce au lovit mai mulţi clienţi într-un local din Tudor Vladimirescu. Cei din urmă aniversau ziua unuia dintre ei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au trimis în judecată doi agenţi de pază din Iaşi acuzaţi că au bătut crunt mai mulţi clienţi fără niciun motiv întemeiat. Valeriu Macovei şi Dumitru Creţu sunt acuzaţi de purtare abuzivă. 

Potrivit procurorilor, cei doi sunt agenţi de pază ai unui local din zona Tudor Vladimirescu. În noaptea de 6 spre 7 iunie 2014, şapte tineri au mers în club pentru a sărbători ziua de naştere a unuia dintre ei. După ce au consumat băuturi alcoolice, tinerii au mers pe ringul de dans unde, spun anchetatorii, „s-au manifestat în mod liber“, unul dintre ei dansând cu o sticlă de bere desfăcută. 

Unul dintre petrecăreţi a fost scos afară de agentul de pază Creţu, fiind urmat de amicii săi, care au cerut explicaţii pentru acţiunea agenţilor de pază. Fără a da vreo explicaţie, Dumitru Creţu a lovit doi dintre tineri cu palmele peste faţă. Un alt tânăr din grup a cerut explicaţii celuilalt agent de pază, fiind lovit şi el cu pumnii în gură. 

Scandalul a degenerat, potrivit procurorilor, agenţii de pază aplicând lovituri şi pulverizând cu spray lacrimogen înspre tinerii din grup pentru simplul fapt că aceştia întrebau cu ce au greşit. Una dintre victime a rămas inconştientă în urma loviturilor primite, mai spun procurorii, la faţa locului ajungând şi o ambulanţă pentru a prelua tinerii bătuţi. 

La audieri, Dumitru Creţu a venit cu propria sa variantă, spunând că, atunci când i-ar fi spus unuia dintre tineri să nu mai stropească cu bere ceilalţi clienţi, ar fi fost înconjurat de prietenii acestuia, şi de aceea ar fi ripostat. 

Apărările celor doi agenţi de pază au fost însă infirmate atât de declaraţiile martorilor, cât şi de imaginile de pe camerele de supraveghere din acea seară. 

Comentarii