Condamnată după ce şi-a convins fina de cununie să ia un credit ilegal

luni, 16 februarie 2015, 02:55
2 MIN
 Condamnată după ce şi-a convins fina de cununie să ia un credit ilegal

Fina a făcut creditul de 10.000 de euro fără să ştie soţul. Cum a ieşit la iveală tărăşenia?

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis ieri să majoreze pedeapsa dată în cazul unei ieşence acuzate de complicitate la înşelăciune. Judecătorii au decis ca Cecilia Elena Perju să fie condamnată la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare, cu două luni mai mult decât primise de la prima instanţă. Potrivit procurorilor, Perju şi-ar fi determinat fina de cununie să contracteze un împrumut fără ca soţul acesteia să ştie.

Pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu Maria Mihaela Drăgănescu-C., Elena Perju i-a solicitat să împrumute pe numele ei şi a soţului 10.000 de euro, Perju obligându-se să achite ratele. Maria Drăgănescu a acceptat, luând decizia de a nu-i spune nimic soţului. Ulterior, Elena Perju s-a ocupat de obţinerea documentelor.

Procurorii spun că ar fi falsificat o adeverinţă de venit în care a trecut că fina sa este contabilă la firma pe care o reprezintă şi că ar încasa un venit net de 1.850 de lei. După ce au făcut actele, cele două au mers la bancă, unde a fost încheiat contractul. Creditul a fost garantat cu mai multe bunuri de-ale celor doi soţi. În timpul audierilor, cele două femei care au pus la cale planul au recunoscut comiterea faptei.

„Învinuita C.-Drăgănescu Mihaela-Maria a recunoscut că, pe fondul relaţiei de prietenie cu  învinuita Perju Elena, a acceptat să o ajute în vederea obţinerii împrumutului de 10.000 euro, prin încheierea contractului de credit de consum în numele său şi a soţului C.-Drăgănescu Ioan, cunoscând faptul că, în suportul cererii de creditare urmau a fi folosite acte false, întrucât ea nu avea calitatea de angajat în cadrul societăţii SC Olimp 91 SRL şi nu realiza venituri salariale pentru a face dovada îndeplinirii condiţiilor de creditare impuse de instituţia financiară bancară. Învinuita Perju Cecilia E.  a declarat că a achitat lunar ratele aferente creditului, timp de aproximativ 2 ani de zile, conform înţelegerii verbale cu învinuita C. Drăgănescu Mihaela-Maria, după care a încetat plăţile întrucât a avut dificultăţi financiare“, se menţionează în rechizitoriu.

Maria-Mihaela Drăgănescu-C. a fost scoasă de sub urmărire penală, fiind sancţionată administrativ. Procurorii au considerat că faptele comise nu prezintă gradul de pericol concret al unei infracţiuni.

Comentarii