Consideraţiuni ontologice despre Chir Nica, Haznaua 3 şi alte personagii

vineri, 20 mai 2016, 01:50
3 MIN
 Consideraţiuni ontologice despre Chir Nica, Haznaua 3 şi alte personagii

Ia’n trăgeţi-vă olecuţă mai la o parte, stimaţi telespectatori, ca să vă spunem pe astăzi două vorbe mici despre şmenul cel mai bârfit ieri prin tot rotogolul politichiei mâloase de Bahlui: executarea la foc automat a interimariului Chir Nica la Haznaua 3 de la Bucale, cu realizatorul şi executantul Gât Ia în prin plan.

Din ce am scanat noi toate sursele noastre, dar şi după cum s-a putut observa la emisiunea haznalei de alaltăseară, este clar că imaginile date pe post de Gât Ia nu au fost filmate cu o cameră profesionistă de tembeliziune, ci cu una de amator.

Concluzia, în acest caz (şi fără a pune la îndoială că multe din cele prezentate sunt lucruri reale), este că materialul a fost făcut de duşmani de la Iaşi de-ai lui Chir Nica, oameni fără treabă cu tembeliziunea şi trecuţi oleacă prin ale presei. Iar cum, după plecarea patronului la bulău, Haznaua 3 cică are mari probleme cu mălaiul, vă daţi seama că papă repejor din mâna care dă mai mult fără să se mai uite şi la carnetul de partid, cum făcea odată (ehehe, ce vremuri…). Asta ca o primă concluziune, trasă la cald. Pentru cea trasă la rece, haideţi să trecem uşurel, pâş-pâş şi fără să ne simtă duşmanul de clasă, la pulsuleţul următor!

Cin’ să fie, cin’ să fie?

Cine să fie însă duşmanii de la Iaşi care să-l fi investigat aşa de intim pe Chir Nica, în contextul electoralo-astal actual? Adunând toate bârfele, şmenurile şi şuşanele cu parfum de credibilitate care s-au vânturat ieri prin partide, prima variantă de lucru este, logic, cea în care trupa de şoc a leberalilor a executat o lovitură punct ochit – punct lovit. Staţi însă puţin şi nu mânaţi, căci, unu la mână: dovada că leberalii ar fi în spate încă nu există pe piaţă, şi doi la mână: adicătelea de ce atacul nu ar fi pornit chiar din partidoi?

De-un par egzamplu, prin partidoiul ieşean erau ieri unele personagii care se jurau şi trânteau basca de bătătură convinşi că în spatele comenzii de la Haznaua 3 stă bătrânul dipotat cu ficior ce nutreşte mari ambâţuri politice la Iaşi, ştiţi voi care, şi despre care se ştie că e un mare adversar al lui Chir Nica, personagiu deloc interesat în victoria acestuia la premărie. De ce? Păi, dacă Chir Nica va lua premărie, va ridica pretenţii la şefia întregului partidoi, ceea ce nu dă deloc bine la lingurica juniorului. Dar, oare, numai de aici să vină duşmanii lui Chir Nica, sau mai sunt şi alte locuri din apropierea imediată de unde se pot trage lovituri foc cu foc? Ei, este că trebuie legată maioneza, chit mai trebuie pus ceva ulei?

De ce nu apare la interval şi patronul avtobuzelor Fără Stil?

Şi, în sfârşit, încă o concluziune de tras din toată execuţia asta sumară: oare de ce s-a vorbit la Hazna de cumetriile de soi ale lui Chir Nica, dar nu s-a spus nici o vorbuliţă despre cea mai cucuiată dintre ele: cea cu patronul de avtobuze publice Fără Stil, membru uneperist? Unii zic că ar urma şi alte episoade la Hazna cu Chir Nica personaj negativ. Aşa că, vorba lui Gât Ia: ţineţi aproape, că mălaiul vorbeşte!

Comentarii