Consilierii judeţeni ai PSD nu lasă nici măcar un oscior de ros

joi, 28 mai 2015, 01:57
2 MIN
 Consilierii judeţeni ai PSD nu lasă nici măcar un oscior de ros

Consilierii judeţeni au ajuns să se certe ca la uşa cortului şi pe cel mai neînsemnat ciolan disponibil. 

În numele principiilor, consilierii au dezbătut în cadrul şedinţei în plen de ieri, timp de peste o jumătate de oră, problema de maximă importanţă referitoare la componenţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică. Rectificarea bugetului general al judeţului, investiţiile programate de ApaVital sau sau execuţia bugetară jalnică a Consiliului Judeţean au fost aprobate fără comentarii, durând mai mult citirea titlurilor hotărârilor decât votul propriu-zis, iar situaţia Spitalului de Boli Infecţioase nici nu a fost pomenită. Cei 670 de lei reprezentând indemnizaţia lunară a unui membru ATOP au ridicat însă temperatura discuţiilor la punctul de fierbere.

Tonul a fost dat de consilierul PNL Con­stantin Şerban, care a reproşat majorităţii conduse de PSD că vizează ocuparea tuturor locurilor din componenţa Autorităţii. „ATOP a devenit o afacere. Toţi membrii ei sunt din partea majorităţii. Regulamentul prevede însă că toate grupurile de consilieri, toate partidele pot fi reprezentate“, a spus Şerban. Intervenţia acestuia a provocat reacţia ime­diată a preşedintelui ATOP, Iordan Vintilă. „«Pot» fi reprezentate, că nu e obligatoriu. Dar e afacerea mea, cumva?“, a spus acesta. După noi schimburi de replici, liderul consilierilor PNL, Eduard Boz, l-a propus, din partea liberalilor, pe Liviu Bulgaru ca membru ATOP. 

Dezbaterea însă a continuat. „Această majoritate toxică încearcă să ocupe orice pol de decizie din CJ. În 2012, cu majoritatea USL, era un anumit echilibru. Lu­crurile s-au schimbat, prin voinţa PSD. Asta nu e corect“, a spus Boz. „Când era majoritatea USL, eram toxici pentru PDL. Acum suntem toxici pentru PNL. Înseamnă că toate majorităţile, care sunt elementul de bază al oricărei democraţii, sunt toxice“, a replicat liderul consilierilor PSD, Cristian Stanciu. Esenţa întregii dezbateri a fost punctată de consilierul PPDD Liviu Vornicu. „Oare dacă anulăm indemnizaţiile, va mai fi aşa bătaie pe locuri în ATOP? Chiar, avem posibilitatea asta legală?“, a întrebat Vornicu. Răspunsul negativ dat de secretarul CJ, Lăcrămioara Vernică, a fost urmat de vot, care a confirmat victoria PSD. Ca membru ATOP a fost desemnat Lorin Urcaciu, fost membru al PNL, dar în prezent social-democrat.

Comentarii