Cum se dau note elevilor în Spania? Elevi de la Şcoala Normală, în stagiu de formare în străinătate

marți, 21 iunie 2016, 01:52
1 MIN
 Cum se dau note elevilor în Spania? Elevi de la Şcoala Normală, în stagiu de formare în străinătate

În cadrul unui proiect Erasmus Plus, un număr de 15 elevi de la Şcoala Normală „Vasile Lupu“ din Iaşi au fost plecaţi recent într-un stagiu de formare profesională la colegiul Helios din Valencia, Spania. Proiectul „Internaţionalizarea stagiului de practică pedagogică al viitorilor învăţători“ a vizat cunoaşterea bunelor practici spaniole din domeniul educaţiei primare.

 „Elevii au constatat că există şi diferenţe semnificative în educaţia copiilor spanioli: elevii încep clasa I în anul în care împlinesc 6 ani, iar ciclul primar cuprinde clasele I – VI, ariile de conţinuturi obligatorii sunt mult mai restrânse, au o pondere de 55% şi cuprind: limba oficială, educaţie artistică, educaţie fizică, cunoştinţe de mediu natural şi social, matematică, educaţie pentru cetăţenie şi drepturi umane, inteligenţă emoţională. Disciplinele opţionale sunt: cultura clasică, istoria religiilor, o a doua limbă străină. Centrarea pe posibilităţile şi ritmul propriu de învăţare al elevilor este reală, fiecare primind sprijin suficient pentru a învăţa în clasă. Copiilor li se explică noţiunile fundamentale printr-un limbaj simplu, iar conţinuturile izvorăsc din universul imediat, de viaţă, al copilului“, a precizat Mihaela Ungureanu, directorul Liceului Pedagogic.

Aceasta mai menţionează şi faptul că, în Spania, aproximativ o treime din notă se acordă pentru calităţile şi însuşirile de personalitate dovedite de elev, iar evaluarea are în principal rolul formativ de a sesiza şi depăşi dificultăţile întâmpinate de copii. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii