Cursuri de engleză pentru profesorii de la Universitatea Tehnică

luni, 13 februarie 2017, 11:29
2 MIN
 Cursuri de engleză pentru profesorii de la Universitatea Tehnică

Personalul didactic şi de cercetare de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI), dar şi cel administrativ, au posibilitatea de a urma cursuri de limba engleză în mod gratuit. 

În acest sens, Prorectoratul Relaţii Internaţionale a început derularea seriei a II-a de cursuri de limbă engleză, împărţită pe două niveluri de dificulte, unul de tip Specializare intitulat „Competenţe cheie, comune mai multor ocupaţii – comunicare în limba engleză“ (EMIT – English as Medium of Instruction for Technical Higher Education), iar celălalt pentru Iniţiere, numit „Competeţe cheie, comune mai multor ocupaţii – comunicare în limba engleză“ (EMCA – English as Medium of Communication for Administrative Staff for Higher Education).

Decizia de iniţiere a acestor cursuri s-a luat din dorinţa de a specializa cadrele didactice şi a le pregăti pentru a avea o mai bună comunicare în limba engleză şi, astfel, să se îmbunătăţească interactivitatea cursurilor cu predare în limba engleză şi realizarea unei comunicări mai performante cu studenţii. Cele două programe de formare profesională sunt autorizate de Autoritatea Naţională pentru Calificări, Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesională din judeţul Iaşi, iar la finalul cursurilor vor fi eliberate certificate de absolvire recunoscute atât de Ministerul Muncii, dar şi de Ministerul Educaţiei. Dosarele pot fi depuse la Prorectoratul Relaţii Internaţionale în perioada 13-17 februarie. Cursul, cu o durată de 40 de ore, este programat pentru perioada  24 februarie – 18 martie, iar orele vor avea loc vineri  după ora 16 şi sâmbătă dimineaţa. 

 

Comentarii