Dan Diaconescu a bătut palma cu „ciocoii”

joi, 26 iunie 2014, 01:49
1 MIN
 Dan Diaconescu a bătut palma cu „ciocoii”

PSD şi PPDD au încheiat, ieri, un protocol de colaborare parlamentară şi la nivel local. Acordul politic prevede că PSD va susţine şi promova în cadrul coaliţiei de guvernare unele politici publice şi proiecte guvernamentale cuprinse "în proiectul celor 100 de puncte ale PPDD", în ordinea priorităţii acestora stabilită de comun acord de către preşedinţii PSD şi PPDD.

Printre aceste proiecte ar fi simplificarea şi debirocratizarea sistemului fiscal, micşorarea numărului de taxe, eliminarea obligativităţii plăţii taxei radio-tv, majorarea alocaţiilor pentru copii, reîmpădurirea României.
Reprezentarea PPDD în funcţiile politice din cadrul administraţiei publice centrale şi locale se va realiza în funcţie de ponderea PPDD în Parlament şi respectiv la nivel teritorial, consilieri judeţeni şi locali.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat că pentru obţinerea unor posturi în guvern pentru PPDD ar trebui să fie consultaţi şi ceilalţi parteneri guvernamentali. El a mai spus că acest acord nu se referă la sprijinirea candidatului la Preşedinţie, fiecare partid putând avea candidatul propriu, în schimb prevede susţinere în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Ponta a precizat că semnarea acordului politic de colaborare cu PPDD a fost făcută în baza ultimului eveniment în care PPDD a votat în Parlament declaraţia privind demisia preşedintelui Traian Băsescu.
Semnarea protocolului PSD-PPDD s-a făcut cu uşile închise. Declaraţiile au fost făcute după semnare.

 

Comentarii