Deputatul ieşean Silviu Macovei: „Dacă un club nu este în regulă, este închis“

luni, 23 ianuarie 2017, 02:58
2 MIN
 Deputatul ieşean Silviu Macovei: „Dacă un club nu este în regulă, este închis“

Un deputat ieşean vrea închiderea tuturor barurilor şi cluburilor care nu au toate actele în regulă. În acest sens, social-democratul Silviu Macovei propune eliminarea termenului de graţie de şase luni pe care îl au în prezent astfel de localuri pentru obţinerea tuturor avizelor de funcţionare, inclusiv pe cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe (ISU).

„Mi-e teamă că lecţiile care ar fi trebuit învăţate după tragedia din clubul Colectiv nu au fost învăţate şi nici nu au fost generate toate măsurile care să prevină accidente similare. Din fericire, incendiul de la Bamboo nu a produs victime, iar evacuarea s-a făcut rapid. Însă, nu putem să nu ne întrebăm cum a fost posibil ca acel club să funcţioneze şi fără autorizaţie de funcţionare şi fără aviz ISU“, a declarat deputatul Macovei, în contextul incendiului de la clubul Bamboo din Bucureşti, din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Membru al Comisiei juridice din cadrul Camerei Deputaţilor, Macovei a precizat că trebuie făcută urgent o analiză a legislaţiei şi a normelor implementate după tragedia de la Colectiv de la sfârşitul anului 2015.

„Consider complet incorect, imoral şi ilegal ca un club să poată adăposti 800 de oameni fără a avea autorizaţie de funcţionare. Nu poţi să ai o asemenea situaţie doar pe declaraţie pe propria răspundere! Este vorba de vieţile oamenilor!“, a mai spus deputatul.

În acest context, Macovei a adăugat că va adresa o interpelare Ministerului de Interne cu privire la activitatea ISU de control la Bamboo pentru a vedea dacă acest club trebuia închis sau dacă funcţiona din cauza unui vid legislativ.

„Termenul de graţie de 6 luni pe proprie răspundere pentru a intra în legalitate trebuie eliminat! Dacă un club nu este în regulă, este închis şi abia după ce are toate avizele să poată fi redeschis“, a conchis deputatul Macovei.

Comentarii