Doi soţi arşi după ce le-a explodat butelia pe acoperiş. Au fost scăpări de gaze

miercuri, 24 august 2016, 01:57
2 MIN
 Doi soţi arşi după ce le-a explodat butelia pe acoperiş. Au fost scăpări de gaze

Cei doi voiau să repare acoperişul casei.

Doi soţi din comuna Bălţaţi se află internaţi în Clinica de Chirurgie Plastică de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ după ce butelia le-a explodat în aer liber.

Cei doi soţi se aflau pe acoperişul casei şi încercau să topească la butelie fâşii de plastic pe care să-l lipească pe culmea locuinţei. Din cauza unor scăpări de gaze, butelia cu care încercau să lucreze a explodat, rănindu-i puternic.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de intervenţie SMURD care i-au transferat pe cei doi răniţi în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul „Sfântul Spiridon“.

Potrivit medicilor, în starea cea mai gravă se află femeia, care prezintă arsuri pe 25% din suprafaţa corporală. Soţul ei prezintă arsuri pe 10% din suprafaţa corporală şi se află în stare mai bună, după cum arată medicii. Pacienţii prezintă arsuri pe mâini, torace, şi coapse.

„Femeia în vârstă de 41 şi soţul, în vârstă de 45 de ani, erau pe casă şi topeau ceva cu butelia. Aceasta a explodat în aer liber în urma unor scăpări de gaze, cei doi prezentând arsuri de gradul I şi II. Pacienta prezintă arsuri pe 25% din suprafaţa corporală, pe membrele superioare, pe coapse, pe faţă şi pe torace. Bărbatul prezenta arsuri de gradul I şi II pe 10% suprafaţă corporală, pe torace şi pe membrele superioare“, a declarat dr. Gabriel Perianu, medic-primar UPU.

Comentarii