Două angajate de la spitale din Iaşi care cereau şpagă pentru angajări îşi află soarta

vineri, 27 martie 2015, 02:56
1 MIN
 Două angajate de la spitale din Iaşi care cereau şpagă pentru angajări îşi află soarta

Judecătorii Curţii de Apel Iaşi urmează să dea o sentinţă definitivă pe 1 aprilie în dosarul în care două angajate din sistemul sanitar din Iaşi sunt acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă.

Brânduşa Odorica Păcurici, şefa Serviciului Resurse Umane, Normare, Organizare şi Salarizare din cadrul Spitalului de Neurochirurgie şi Elena Popa, infirmieră la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ au fost condamnate în primă instanţă la câte patru ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada martie 2010 – martie 2011, Brânduşa Odorica Păcurici, cu complicitatea Elenei Popa, „a pretins, a acceptat promisiunea şi a primit suma totală de 15.100 euro (în moneda euro sau echivalentul în lei) de la mai multe persoane, sumele de bani fiind împărţite între cele două inculpate“.

Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru ca Brânduşa Păcurici, în virtutea funcţiei sale de şef al Serviciului Resurse Umane, să facă toate demersurile, legale sau nu, pentru ca persoanele care au dat sau au promis sumele de bani să fie angajate la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu“ Iaşi ca asistent medical, registrator medical, infirmier/îngrijitor şi brancardier, au precizat procurorii DNA.

Comentarii