După ce a fost demis, şeful CJAS Iaşi a fost numit interimar

vineri, 02 octombrie 2015, 01:57
2 MIN
 După ce a fost demis, şeful CJAS Iaşi a fost numit interimar

Directorii tuturor Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate au fost demişi din funcţie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a dat un ordin la începutul săptămânii acesteia potrivit căruia a schimbat peste 50% din indicatorii de performanţă. Din această cauză, directorii filialelor judeţene din teritoriu au fost demişi. 

În majoritatea cazurilor, pre­şedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs, respectiv până la desemnarea unei noi conduceri. Acum la Iaşi, Casa Jude­ţeană de Asigurări de Sănătate este condusă în continuare de ec. Robert Dân­că, numit iar preşedinte interimar.

„Con­ducerile din teritoriu au fost demise pentru că CNAS a schimbat peste 50% dintre indicatorii de performanţă pe care preşedinţii trebuie să-i respecte. În majoritatea cazurilor, cum este şi al meu, preşedinţii au fost numiţi interimari până la organizarea unui nou concurs“, a declarat ec. Ro­bert Dâncă, preşedintele CJAS.

Acesta ocupă funcţia de aproape trei ani, fiind de la venirea sa în sistem director interimar. Robert Dâncă a ajuns la CJAS după perioada tot de interimat în care instituţia a fost condusă de ec. Cristian Lăpuşneanu. Ultimul director al CJAS care a ocupat funcţia prin concurs a fost dr. Iulian Şerban, demis în iulie 2012 de CNAS. De atunci, preşedintele-di­rector CJAS este interimar, ultimele două concursuri organizate de CNAS finalizându-se ambele prin continuarea interimatului, întrucât fie nu s-au înscris candidaţi, fie nu s-au prezentat la concurs.

Primul concurs organizat de CNAS la începutul lui 2013 pentru ocuparea postului nu s-a ţinut întrucât nimeni nu a fost interesat de post, motiv pentru care a fost prelungit contractul preşedintelui ec. Robert Dâncă. După aproape un an, CNAS a scos postul iar la concurs, însă singurul candidat, pre­şedintele interimar, nu s-a mai prezentat pentru susţinerea probelor. Cu toate că economistul a precizat atunci că nu s-a prezentat din motive personale, mai multe voci au susţinut că de fapt directorul, membru PNL, nu mai avea sus­ţinerea politică necesară, fiind sfătuit să renunţe pentru că altfel ar fi pierdut funcţia.

Comentarii