De Sănătate

Punem punctul pe știi

Echipa dr. Marin Burlea reia consultaţiile gratuite la Tulcea

miercuri, 01 martie 2017, 23:37
2 MIN
 Echipa dr. Marin Burlea reia consultaţiile gratuite la Tulcea

Echipa de medici ieşeni de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ va relua începând de astăzi consultaţiile oferite copiilor din Tulcea. 

Prof.dr. Marin Burlea, împreună cu o echipă formată din alţi doi medici şi două asistente medicale, va oferi consultaţii începând de astăzi şi până vineri, 3 martie, la Spitalul din Tulcea, fiind deja programaţi 200 de copii pentru investigaţii. Consultaţiile au început încă din luna noiembrie a anului trecut, fiind întrerupte pe perioada iernii, când accesul în zonă era dificil.

„Acţiunea continuă chiar dacă unele ONG-uri locale au scris pe reţelele de socializare că de fapt am fost doar pe perioada campaniei electorale şi nu am să mai vin după. Nu este adevărat, nici măcar nu am candidat acolo. Sunt ataşat de populaţia din Tulcea şi sunt afectat de situaţia Secţiei de Pediatrie de acolo, care are un mare deficit de medici“, a precizat prof.dr. Marin Burlea, şeful Clincii de Gastroenterologie de la unitatea medicală ieşeană. Profesorul a mai precizat că membrii echipei dau consultaţii în calitate de voluntari ai Asociaţiei Helicomed, care are contract cu Spitalul din Tulcea, iar acestea vor fi oferite în regim gratuit. „Am fost impresionat de interesul populaţiei pentru starea de sănătate a copiilor şi de adresabilitatea neaşteptată la consultaţiile şi investigaţiile oferite de noi dăţile trecute“, a completat profesorul Burlea. Pe viitor, echipa de medici îşi propune să facă deplasări şi în alte zone izolate ale judeţului, cum ar fi Sulina, Babadag, Niculiţel sau Tichileşti. 

Comentarii