Echipaje medicale ale Ambulanţei Iaşi, premiate la Sinaia

luni, 10 octombrie 2016, 18:12
1 MIN
 Echipaje medicale ale Ambulanţei Iaşi, premiate la Sinaia

Două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi au participat la Concursul Naţional de Ambulanţe 2016, care a avut loc zilele trecute la Sinaia. Anul acesta, SAJ Iaşi a participat cu un echipaj C2, format din medic, asistent, ambulanţier şi voluntar, de la substaţia Târgu Frumos, şi un echipaj B2 cu asistent, ambulanţier şi voluntar de la staţia centrală din Iaşi. Echipajul C2 a ocupat locul 4 din cele 14 echipaje participante, iar echipajul B2 a obţinut locul 13 din cele 21 de echipaje din ţară.

„Evaluarea echipajelor a constat în respectarea protocoalelor, succesiunea corectă şi acurateţea manevrelor, evoluţia fiecărui membru al echipei, simularea intervenţiilor în situaţii critice de mare complexitate, coordonarea şi omogenitatea echipajului, atitudinea şi imaginea de ansamblu a echipajului. În plus, echipamentele folosite în timpul concursului au fost complexe, de la tărgi, truse, atele până la coliere cervicale, lanterne pupilare şi aparate de ventilaţie. Suntem mândri de ceea ce colegii noştri au realizat“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Concursul Naţional „Resuscitarea în prespital“ se află la a VII-a ediţie, echipajele de la SAJ Iaşi fiind prezente în fiecare an. 

Comentarii