Eveniment FIE: Concurs Naţional de Lectură şi Interpretare, azi, la Iaşi

Manifestarea se va desfăşura până duminică, fiind iniţiat de Colegiul „Negruzzi“ şi ISJ.

vineri, 19 mai 2017, 01:50
1 MIN
 Eveniment FIE: Concurs Naţional  de Lectură şi Interpretare, azi, la Iaşi

Peste 180 de elevi şi aproximativ 80 de profesori din toate judeţele ţării participă la Concursul Naţional Transcurricular de Lectură şi Interpretare „Ionel Teodorea­nu“. Gala de deschidere a competiţiei şco­lare are loc astăzi, de la ora 18, la Biblio­teca Centrală Universitară. 

Evenimentul, iniţiat de Colegiul „Costache Negruzzi“ şi de Inspectoratul Şcolar din anul 2005, are drept scop organizarea unui spaţiu de manifestare a talentului şi a receptivităţii artistice pentru elevi din toată ţara. Anul acesta, la competiţie va participa şi o delegaţie din Republica Moldova, alcătuită din laureaţi la competiţiile naţionale de profil. Probele din concurs, scrise şi orale, se vor desfăşura mâine la Colegiul „Ne­gruzzi“, urmând ca duminică să aibă loc o trecere prin istoria Iaşului cultural, dar şi un spectacol-lecţie, la finalul căruia va avea loc festivitatea de premiere.

Elevii cei mai talentaţi care au participat la competiţie vor fi răsplătiţi cu premii şi men­ţiuni acordate de Ministerul Educaţiei şi de către instituţii de cultură şi edituri, la care se adaugă şi premiile speciale „Cos­tache Negruzzi“ şi „Ionel Teodoreanu“, acordate în semn de apreciere pentru iniţiatorii competiţiei, ISJ Iaşi şi Colegiul „Negruzzi“. Preşedintele concursului este criticul literar Antonio Patraş. Eveni­mentul este inclus în cadrul Festivalului Interna­ţional al Educaţiei.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii