Expoziţie despre macrocosmos, la Hotel Traian

miercuri, 31 august 2016, 17:34
2 MIN
 Expoziţie despre macrocosmos, la Hotel Traian

La Galeriile de Artă Grand Hotel Traian, pe toată perioada lunii septembrie, va avea loc expoziţia de pictură cu titlul „Dihotomia micro – macrocosmos“, semnată de artista Tatiana Bădărău. Evenimentul este organizat în colaborare cu Universitatea de Arte „G. Enescu“ din Iaşi şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Iaşi.  

„Artistul, explorator de adevăruri obiective şi subiective, prin prisma educaţiei impuse de cultură, este pus aşadar în faţa unor simboluri, valori estetice şi tehnici de lucru, care îi predestinează lucrarea spre o tematică şi comunicare de masă limitate. În acest context, datoria artistului este de a investiga permanent adevăruri şi posibilităţi noi, pe care să le transpună vizual în simboluri, ca mărturii ale virtuţilor prezentului. Simbolul şi tehnica devin aşadar elementele principale de lucru ale artistului, în aspiraţia acestuia de a imortaliza o clipă de adevăr întru eternitate“, a precizat artista. Tatiana  Bădărău este absolventă a Liceului de Artă şi Muzică „Gh. Tătărăscu“ din Focşani, specialitatea pictură, şi a Facultăţii de Arte Plastice din cadrul Universităţii „George Enescu“ din Iaşi, în prezent masterandă la specialitate Pictură, în anul II la aceaşi facultate. 

Despre picturile ei, artista mai spune: „Tema de cercetare aleasă, prin prisma abordarii simbolice şi de natură tehnică, îşi propune astfel explorarea dihotomiei micro – macro univers, cu scopul de a dovedi existenţa acestora ca părţi componente ale unui întreg şi nu ca realităţi aflate în opoziţie. În acest context, provocarea constă în îndepărtarea limitărilor şi constrângerilor vizavi de percepţie şi interpretare, odată cu investigarea artistică a unor realităţi şi valori estetice noi. Simbolul capătă astfel valente multiple, prin încercarea de a întruchipa sentimente precum iubirea care se poate regăsi prin ura, sau experienţe cum ar fi miracolul naşterii, înţeles însă prin prisma morţii, toate acestea privite însă ca o asimilare a opoziţiilor într-un singur întreg“, a mai adăugat Tatiana Bădărău. 

La acest eveniment accesul este liber. Pentru mai multe detalii legate de expoziţie, puteţi suna la numărul de telefon: 0751.422 .763. 

 

Comentarii