Facebook a lansat miercuri mai multe facilitati pentru utilizatori. Care este noua limba oficiala a retelei sociale

miercuri, 30 septembrie 2015, 10:57
1 MIN
 Facebook a lansat miercuri mai multe facilitati pentru utilizatori. Care este noua limba oficiala a retelei sociale

Cea mai populara retea sociala din lume a decis sa marcheze Ziua Internationala a Traducerii prin lansarea unor optiuni suplimentare.

Echipa de traducere a Facebook a anuntat miercuri ca a lansat mai multe facilitati care “vor ajuta utilizatorii sa se conecteze intre ei folosind limbile lor materne”.
 
Mai precis, aplicatia Translate Facebook va fi disponibila si pe mobil, Facebook va fi disponibil si in limba bretona (a 90-a limba oficiala a retelei sociale) si va oferi o optiune noua in aplicatia de traducere, optiune numita “limba de referinta”.
 
Ce inseamna aceasta optiune? Pe langa limba in care va traduce Facebook o postare, veti avea posibilitatea sa vedeti si o traducere intr-o a treia limba, cea de referinta. Comparand cele doua traduceri, ati putea obtine un rezultat mai bun.
 
Data de 30 septembrie a fost aleasa drept Ziua Internationala a Traducerii deoarece este ziua in care crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Ieronim, cel care a tradus Biblia in latina la sfarsitul secolului IV-inceputul secolului 5, scrie stirileprotv.ro.

Comentarii