De Business

Punem punctul pe știi

Familia primarului riscă să piardă staţia de carburanţi

sâmbătă, 24 ianuarie 2015, 02:50
2 MIN
 Familia primarului riscă să piardă staţia de carburanţi

 Lichidatorul judiciar al firmei SC Start ABC SRL, unde acţionari sunt copiii primarului din Tomeşti, a scos la vânzare staţia de carburanţi deţinută de societate.

Familia primarului Ştefan Timofte (FOTO) din Tomeşti ar putea rămâne fără o staţie de carburanţi. Activul este deţinut prin intermediul firmei falimentare SC Start ABC SRL, unde acţionari figurează Ştefan Jr. şi Corina Lenuţa Timofte. Potrivit unui anunţ al lichidatorului judiciar, pe 30 ianuarie se vor întâlni creditorii firmei copiilor lui Timofte pentru a decide modalitatea de vânzare a staţiei de carburanţi din satul Vlădiceni şi a altor bunuri. Firma a fost înfiinţată de Vasile Struţ, care în prezent mai deţine doar terenul pe care este amplasată staţia, acest imobil nefăcând parte din activele ce vor fi valorificate.

În iunie 2006, Struţ Vasile şi-a vândut părţile sociale către copiii primarului Timofte pentru 5.250 lei, reprezentând valoarea nominală a celor 525 părţi sociale. “Va fi scos la vânzare în bloc activul imobiliar – staţie de alimentare, situat în Iaşi, str. Trei Fântâni, Tarlaua 132, sat Vlădiceni, judeţul Iaşi, compus din spaţiul comercial – C1, bazin – C2, staţie alimentare – C3, amplasate pe terenul în suprafaţă de 2.900 mp, ce nu face obiectul evaluării (terenul este proprietatea domnului Struţ Vasile, din satul Vlădiceni), prin vânzarea prin licitaţie publică, la preţul de pornire de 56.900 Euro (fără TVA), echivalentul sumei de 251.100 lei”, se arată în publicaţia de vânzare a activului. Potrivit lichidatorului judiciar, în cazul în care la prima şedinţă nu vor exista ofertanţi pentru preluarea activului, vor fi organizate alte două şedinţe, iar preţul va scădea cu 25% la fiecare şedinţă.

De asemenea, în raportul tirmis judecătorului sindic, lichidatorul judiciar a menţionat că “debitorul nu a predat documentele prevăzute de legea specială şi solicitate de administratorul judiciar, motiv pentru care a fost făcută propunerea de intrare în faliment prin procedura simplificată a insolvenţei”. Acelaşi raport mai arată că, potrivit informaţiilor obţinute de la Primăria Tomeşti, condusă de tatăl asociaţilor firmei falimentare, societatea deţine pe raza comunei o clădire cu valoare de inventar 125.000 lei şi o clădire cu valoare de inventar 25.000 lei.

 

 

Comentarii