De Sănătate

Punem punctul pe știi

Fată de 14 ani luată cu elicopterul după ce a fost înţepată de o albină

luni, 24 iulie 2017, 01:50
1 MIN
 Fată de 14 ani luată cu elicopterul după ce a fost înţepată de o albină

O adolescentă din localitatea Domniţa, comuna Ţibana, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost înţepată de albine. Victima, în vârstă de 14 ani, a făcut, ieri, o reacţie alergică severă, Edem Quincke, şi a fost transportată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ cu elicopterul SMURD.

 „Pacienta a fost dirijată în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul de Copii, cu diagnosticul de Edem Quincke post-înţepătură de insecte, respectiv albine. Acest caz a fost o intervenţie primară a elicopterului SMURD“, a arătat dr. Ovidiu Popa, medic specialist UPU-SMURD. Edemul Quincke este o reacţie alergică în urma căreia sunt afectate tegumentele şi mucoasele. Edemul se manifestă prin umflarea buzelor sau a feţei. În cele mai multe cazuri, se manifestă printr-o umflătură bine delimitată, dură, de culoare deschisă, care provoacă o senzaţie de arsură.

„Edemul Quincke este o reacţie alergică care se manifestă prin umflarea tegumentelor. Spre deosebire de şocul anafilactic, Edemul Quincke nu ajunge imediat la şoc prin insuficienţă respiratorie, respectiv la obstrucţia căilor respiratorii, ci se manifestă prin edem, prin umflarea tegumentelor“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Luna trecută, în UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ au ajuns doi pacienţi diagnosticaţi cu Edem Quincke după ce au mâncat căpşuni. 

 

 

Comentarii