N

Fenechiu îşi caută dreptatea la instanţele internaţionale, spunând că e nevinovat

N

luni, 05 mai 2014, 01:50
3 MIN
 Fenechiu îşi caută dreptatea la instanţele internaţionale, spunând că e nevinovat

\N

Fostul deputat Relu Fenechiu condamnat în dosarul „Transformatorul“ susţine că stă nevinovat după gratii fiind o victimă politică.

Fostul deputat Relu Fenechiu a intrat în lumea blogger-ilor de după gratii. La 100 de zile după încarcerarea sa la sfârşitul lunii ianuarie, Fenechiu a trimis un comunicat ce a fost postat pe blogul său personal. Fostul lider liberal şi-a reafirmat nevinovăţia în dosarul „Trans­forma­torul“, care i-a atras o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare. Fenechiu i-a acuzat pe judecătorii care l-au condamnat că şi-au însuşit concluziile procuro­rilor, fără a lua în calcul şi probele aduse în apărare. „Magistraţii care m-au judecat nu au fost judecători, ci acuzatori, şi acesta cred că re­pre­zintă cel mai mare pericol în România, faptul că unii judecători, de frică sau din obedienţă, dau dreptate procurorilor, condam­nând oameni nevinovaţi, fără a cântări faptele sau a analiza probele existente“, se menţionează în textul postat pe blogul lui Fenechiu.

Acesta a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, prejudiciul reţinut de instanţa supremă în dosar ridicându-se la 5,67 milioane lei. Fenechiu a apreciat că infracţiunea nu a fost dovedită prin nimic, precizând că se va adresa instanţelor internaţionale. „Mă voi adresa instituţiilor internaţionale despre ce s-a întâmplat aici, voi cere experţi internaţionali care să evalueze re­chizitoriul, administrarea probelor şi, în fond, tot ce s-a întâmplat în cazul meu, de la comiterea aşa-zi­selor «fapte» şi până la condam­narea mea definitivă“, a precizat Fenechiu. Acesta susţine că ar fi putut evita condamnarea, dacă ar fi demisionat din Parlament, ceea ce ar fi făcut ca dosarul să nu mai fie judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ci de o instanţă inferioară. „De asemenea, am refuzat să nu mă implic când mi s-a sugerat să nu conduc campania electorală pen­tru referendumul de demitere a lui Traian Băsescu, din cauza «răz­bu­nării lui şi a prietenilor». Am fost întrebat dacă îmi asum preluarea Ministerului Transpor­turilor, ştiind că voi reprezenta un «trofeu politic» jinduit de sistem şi de duşmani şi am acceptat această poziţie fără să mă gândesc la consecinţe, deoarece consideram că pot lăsa ceva bun în urma mea, ceea ce am şi reuşit“, a menţionat fostul deputat.

Acesta şi-a încheiat scrisoarea din penitenciar citându-l pe preotul ortodox Iustin Pârvu, închis timp de 16 ani în perioada comunistă, din motive politice. „Să ierţi poate fi o atitudine. Să nu te răzbuni poate fi o altă atitudine. Dar să nu uiţi este obligatoriu! Pentru că, dacă uiţi, rişti să laşi răul în lume să se repete şi, dacă răul se repetă, mai devreme sau mai târziu, tot sacrificiul tău se dovedeşte inutil. Mai mult, te faci vinovat de perpetuarea lui!“, a încheiat Fenechiu.

Comentarii