Finanţarea pentru TransAgropolis Leţcani nu mai poate fi pierdută: s-au închiriat 80% din spaţii

marți, 25 aprilie 2017, 18:41
1 MIN
 Finanţarea pentru TransAgropolis Leţcani nu mai poate fi pierdută: s-au închiriat 80% din spaţii

Aproape 80% din spaţiile de la TransAgropolis Leţcani au fost închiriate către diverse companii din domeniul agricol. Potrivit oficialilor Consiliului Judeţean (CJ), la ultima licitaţie cu strigare organizată de către instituţie au fost închiriate opt spaţii pentru birouri şi un spaţiu de depozitare cu temperatură controlată. 

Până acum, din totalul spaţiului pentru depozitare la TransAgropolis, au fost închiriaţi 717 mp (9 spaţii), ceea ce reprezintă un procent de 89%. În ceea ce priveşte spaţiile pentru birouri, au fost închiriate până acum 14 spaţii reprezentând 54% (218 mp) din totalul spaţiilor comerciale şi pentru birouri. Reprezentanţii CJ spun că, în acest moment, nu mai există niciun risc de pierdere a finanţării nerambursabile iniţiale de 2,8 milioane euro. Mai mult, au precizat aceştia, Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră va vira către instituţie şi ultima tranşă aferentă acestui proiect, respectiv de aproximativ 700.000 euro.

„Fondurile vor fi acordate motivat de faptul că a fost atins şi al doilea indicator din contractul de finanţare referitor la numărul IMM-urilor care beneficiază de facilităţile parcului. Este vorba despre minimum 10 spaţii închiriate, fie că sunt spaţii de depozitare cu temperatură controlată, fie că sunt spaţii comerciale sau pentru birouri. Celălalt indicator a fost atins la începutul acestui an, şi presupunea închirierea a cel puţin 10% din totalul spaţiilor existente în cadrul parcului agroindustrial“, se arată într-un comunicat al CJ.

Comentarii