Focul din Vişan, de opt ori mai eficient împotriva contrabandei decât Poliţia

sâmbătă, 20 decembrie 2014, 02:58
2 MIN
 Focul din Vişan, de opt ori mai eficient împotriva contrabandei decât Poliţia

De atâtea ori este mai mare cantitatea de ţigări descoperită în vila ce a luat foc joi faţă de toate confiscările din 2014 luate la un loc. Valoarea ţigărilor: peste un milion de euro.

Cantitatea de ţigări găsită joi de pompieri şi poliţişti la vila din satul Vişan valorează cât zece apartamente cu trei camere în zone bune ale Iaşului. În noaptea de joi spre vineri, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au cules fiecare ţigară din curtea imobilului, procedură care a durat până di­mineaţă.

Poliţiştii au precizat că au găsit 8,55 milioane de ţigarete în valoare de 5,2 milioane de lei. Cantitatea de ţigarete găsită într-un singur loc, adică în vila din Vişani, este de opt ori mai mare decât cea „colectată“ de poliţişti în acţiunile lor făcute la traficanţi de la în­ceputul anului şi până în prezent. „În primele 11 luni ale anului au fost confiscate peste un milion de ţigarete“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Cel mai probabil, ţigările vor fi distruse. Captura a fost găsită într-o casă din satul Vişan, unde izbucnise un in­cendiu, de la un scurtcircuit. Pom­pierii au trimis la faţa locului trei autospeciale. În interiorul aco­perişului, au fost găsite grămezi uriaşe cu pachete de ţigări Winston şi alte mărci. În scurt timp, baxurile aruncate din vilă au umplut curtea casei şi vecinătatea, şi au fost anunţaţi poliţiştii. Anchetatorii au mai găsit ţigări într-o autoutilitară şi un camion. Casa proprietarului a ars în proporţie mică, datorită inter­venţiei rapide a pompierilor.

„La ora 11.12, Detaşamentul 2 de Pom­pieri Iaşi a intervenit în satul Vişan, comuna Bârnova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă proprietatea lui Teodor M. Au ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare de tablă pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, pereţi interiori şi exteriori pe structură din lemn placat cu rigips şi izolat cu polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, instalaţia sanitară, un laptop şi izolaţia instalaţiei electrice. Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic al curentului electric“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Vila era închiriată unor cetăţeni moldoveni, care ar fi fugit cu un SUV în momentul incendiului, şi care nu au fost încă prinşi.

CITEȘTE ȘI:

Comentarii