(FOTO-VIDEO) Hârjoana auto a doi seminarişti s-a terminat prost: trei victime

marți, 16 mai 2017, 01:50
3 MIN
Soferul unui autobuz lovit spune că cei doi tineri de la volanul celorlalte două maşini implicate în accident făceau întrecere pe şoseaua spre Breazu. Vinovatul avea 19 ani şi permis de numai trei luni.

Doi tineri seminarişti şi un puşti de 17 ani au ajuns ieri-dimineaţă la spital după ce au fost implicaţi într-un grav accident în Copou, pe aleea Sa­doveanu, la ieşirea din oraş către Breazu. Tinerii s-au urcat în două maşini, un Renault şi un Opel Zafira, şi au făcut o aşa-numită „liniuţă“, – întrecere prin trafic -, numai că intenţia lor a sfârşit prost. Şoferul maşinii Renault, în vârstă de 19 ani şi cu permis de conducere de numai trei luni, a încercat o depăşire în forţă a colegului cu Opel, pe sensul de mers spre ieşirea din oraş, doar că strada „a cotit“ brusc către dreapta, iar tânărul nu a mai apucat să tragă de volan pen­tru a reveni şi a pierdut controlul maşinii.

Renault-ul a „ras“ bordura de pe contrasens, apoi şoferul ar fi observat că din sens opus se apropie un autobuz şi a vrut să revină în banda sa, însă a fost prea târziu, şi a lovit frontal mijlocul de transport, apoi „s-a înfipt“ într-un gard verde. De asemenea, din cauza loviturii, autobuzul a intrat la rândul lui pe contrasens, şi a lovit şi a doua maşină, Opel-ul, după care a sărit bordura şi a lovit o ţeavă de gaz. Şoferul autobuzului a precizat că cele două maşini erau angrenate într-o cursă.

„Le-am văzut cum se întreceau. Cel cu Re­nault-ul avea viteză, a «ras» bordura pe toată lungimea curbei, apoi m-a lovit. După ce m-a lovit, eu am rămas fără frâne, am urcat trotuarul şi am lovit gardul şi ţeava. Uimitor, că­lătorii au scăpat teferi, nu am auzit pe niciunul plângându-se. Erau 42 de pasageri în autobuz, vin de la Coar­nele Caprei“, a spus şofe­rul autobuzului. Tinerii din autoturismele avariate au fost transportaţi la spital, unde au primit îngrijiri me­dicale. Ei le-au povestit poliţiştilor că au dorit să facă o probă la autoturismul Renault, pe care cel ce urcase la volan îl testa.

Concret, cel care era la volanul Opel-ului, şi care era proprietar şi pe Renault, a împrumutat maşina din urmă unui coleg de-al său de seminar, pentru probe, apoi se pare că s-au luat la întrecere. Potrivit poliţiştilor, tână­rul care se afla la volanul Renault-ului avea permis de conducere de numai trei luni. „Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, şi sunt făcute cercetări în continuare, până la soluţionarea cazului“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.  

Comentarii