(FOTO-VIDEO) Ieşenii au fost martorii unei descarcerări simulate în centrul oraşului

sâmbătă, 10 iunie 2017, 17:37
2 MIN

În cât timp vin pompierii şi Smurdul la locul unui accident? Cum intervin aceştia? Cum e să fii victima unui accident? Ieşenii au primit răspunsuri la aceste întrebări în cursul zilei de astăzi, în cadrul unei simulări care a avut loc pe Ştefan cel Mare. Evenimentul, aflat la cea de-a XIII-a ediţie, a fost organizat de Serviciul de Poliţie Rutieră a Judeţului Iaşi şi Asociaţia Club Rotaract Iaşi. 

Devenită deja o tradiţie în rândul evenimentelor ieşene, campania „Condu Prudent! Alege Viaţa” s-a desfăşurat în intervalul orar 15-18 şi a înglobat o serie de acţiuni care i-au ţinut pe pietoni cu sufletul la gură. Organizatorii au creat locul unui accident,soldat cu o victimă încarcerată. S-a sunat la 112, iar în câteva minute Smurdul şi-au făcut prezenţa. Pompierii alături de personalul medical au arătat cum operează şi cum salvează viaţa victimei. După demostraţie, ieşenii au putut vedea cum e să fii într-o maşină care circulă cu 25-30 la oră şi să faci accident. Întrebaţi dacă mai vor încă odată în simulator, ieşenii care au încercat nu au mai dorit să repete experienţa. Printre cei care au încercat simulatorul s-a aflat şi unul dintre pompierii care au intervenit în descarcerare. Acesta a fost curios ca şi restul privitorilor. Rolul campaniei este să  prezinte atât efectele negative ale unei conduite incorecte în trafic, cât şi efectele benefice ale şofatului preventiv.

În cadrul „Classic Car Day”, a fost organizată şi o expoziţie de autoturisme ce aparţin pasionaţilor de autovehicule recondiţionate, din perioada 1930-1995, dar şi a celor pasionaţi de automobilele destinate competeţiilor sportive. Accesul a fost gratuit. Această campanie este realizată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Iaşi. Sponsorul principal al evenimentului este Pro X Romania.  

Comentarii