HARTĂ: Iaşul, sub cod portocaliu de vreme rea! Comandamentele sunt activate

joi, 20 aprilie 2017, 02:00
1 MIN
 HARTĂ: Iaşul, sub cod portocaliu de vreme rea! Comandamentele sunt activate

Pentru astăzi şi la noapte sunt anunţate temperaturi negative, ploi, lapoviţă şi ninsoare.

Autorităţile ieşene s-au reunit ieri într-o şedinţă a comitetului pentru situaţii de urgenţă în contextul avertizării de condiţii meteo severe, Iaşul fiind în zona de „cod portocaliu“ până mâine dimineaţă.

„Am dispus un set de măsuri care trebuie aplicate în fiecare unitate administrativ-teritorială“, a declarat ieri prefectul Marian Şerbescu

Potrivit acestuia, printre măsuri se numără asigurarea permanenţei pe timpul atenţionărilor, avertizarea/informarea populaţiei cu prioritate a locuitorilor din zonele cu risc, monitorizarea evoluţiei fenomenelor meteorologice periculoase, pregătirea mijloacelor şi materialelor pentru intervenţie sau asigurarea scurgerii apelor mari pe cursurile de apă permanente şi nepermanente din localităţi.

La nivelul municipiului Iaşi, primarul Mihai Chirica a dispus ieri Comandamentului Local pentru Situaţii de Urgenţă luarea tuturor măsurilor necesare pentru combaterea efectelor negative ale vremii severe. 

Potrivit oficialilor municipalităţii, Citadin are mobilizaţi 23 de muncitori care pot interveni, dacă va fi necesar, inclusiv cu material antiderapant.

Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizat că, pe parcursul zilei de astăzi şi până mâine dimineaţă, la ora 10, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile ţării, cu ploi, lapoviţă şi ninsoare.

Comentarii