Hexi Pharma a luat bani europeni sa asigure concentratia corecta a dezinfectantilor

luni, 16 mai 2016, 07:01
1 MIN
 Hexi Pharma a luat bani europeni sa asigure concentratia corecta a dezinfectantilor

Firma Hexi Pharma care a livrat, in spitale din toata tara, dezinfectanti care s-au dovedit a fi diluati in urma unor controale, a luat fonduri europene pentru a-si moderniza si extinde productia. In documentatia depusa, firma descria o serie intreaga de proceduri prin care tinea sub control concentratia si calitatea dezinfectantilor, valorile fiind inregistrate in dosare si pe un computer, scrie hotnews.ro

Firma Hexi Pharma si-a cerut, saptamana trecuta, insolventa, in mijlocul unui scandal de proportii declansat in urma unor investigatii realizate de o echipa de jurnalisti de la Gazeta Sporturilor (si blogul Tolo.ro), legate de infectiile intraspitalicesti care au condus la moartea multor pacienti din Romania, printre care si victime ale incendiului din clubul Colectiv, din 2015. Dezinfectantii Hexi erau  folositi in prevenirea infectiilor nosocomiale.

Cu toate astea, in documentele depuse pentru banii europeni, firma sustinea ca diverse produse ale sale aveau anumite concentratii de substante active, trecute si pe etichete, dar care s-au dovedit a fi mult diminuate in realitate, conform unor analize efectuate mai intai de Gazeta Sporturilor si apoi de Ministerul Sanatatii.

Interesant este si modelul de business al firmei detinute de omul de afaceri Dan Alexandru Condrea (93,75%) si de prietena acestuia, Uliana Ochinciuc (6,25%), medic la Spitalul Militar: cumpara substante active de la producatori din strainatate, le prepara, le doza si le ambala, dupa care le vindea spitalelor, "la preturi competitive", care variau de la un spital la altul.

Textul integral, pe hotnews.ro

Comentarii