Birocraţia pare să ţină loc şi de şef la un mare spital din oraş

Hurmuzache a refuzat pe moment să fie uns şef la Spitalul de Infecţioase

sâmbătă, 11 iulie 2015, 01:58
2 MIN
 Hurmuzache a refuzat pe moment să fie uns şef la Spitalul de Infecţioase

Dr. Mihnea Hurmuzache a refuzat ieri să preia postul de director al unităţii, după suspendarea lui Carmen Dorobăţ. Care sunt motivele acestui refuz?

Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Pa­rascheva“ a rămas fără manager. Dr. Mih­nea Hurmuzache, şeful secţiei I a unităţii medicale, a refuzat să preia conducerea acesteia, întrucât în dispoziţia sa de numire era precizat că contractul de management încheiat între Consiliul Ju­deţean şi Carmen Dorobăţ „se suspendă“, nu se reziliază.

„Am refuzat nu­mirea întrucât dispoziţia cuprindea două articole, şi anume unul prin care contractul de management al doamnei Dorobăţ se suspendă, şi unul prin care eram numit interimar. Prin urmare, con­tractul doamnei nu a fost reziliat, ceea ce înseamnă că oricând putea fi suspendat din nou contractul meu şi dumneaei să revină. Or, până când lucrurile nu sunt clare, eu nu accept o astfel de propunere“, a precizat dr. Mih­nea Hurmuzache.

Potrivit unor surse politice, contractul dintre CJ şi Dorobăţ nu ar fi fost reziliat pentru că instituţia încă nu ar fi luat act de cea de-a doua hotărâre a Consiliului de Administraţie, care a votat joi pentru o propunere de încheiere a contractului. Astfel, dispo­ziţia dată vineri, prin care contractul lui Dorobăţ se suspendă, este efectul ultimei decizii date de instan­ţele judecătoreşti, potrivit căreia infec­ţionistului îi este interzis să-şi exercite funcţia de manager.

Conform CA, procesul-verbal în care se consemnează votul majorităţii a fost trimis joi după-amiază către CJ. Membrii CA au votat pentru înaintarea acestei propuneri deoarece Carmen Dorobăţ ar fi încălcat o serie de clauze ale contractului de management.

Dr. Mihnea Hurmuzache a mai asigurat anul acesta interimatul la conducerea spitalului în intervalul martie-mai. Însă, odată cu punerea lui Dorobăţ sub control judiciar, CJ decide să o reinstaleze pe funcţia de manager.
 

Comentarii